Mikrofonda yarım asır

Güncelleme Tarihi:

Mikrofonda yarım asır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2005 11:16

Sunucu ve gazeteci Halit Kıvanç'ın meslekteki 50'inci yılı Popüler Müzik Sanatı Vakfı'nın (POPSAV) düzenlediği "Halit Kıvanç - Mikrofonda 50 Yıl Gecesi" ile kutlandı.

Haberin Devamı

 Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen gecede, Halit Kıvanç, salona girişinde aralarında sanatçılar ile spor dünyasından çok sayıda kişinin bulunduğu davetliler tarafından ayakta alkışlanarak karşılandı.

Geceye katılan Bakan Şahin, “Ancak bir tek insan bu kadar güzel insanları, bu kadar ünlü sanatçıları bir araya getirebilirdi. Herhalde o da bir tek Halit Kıvanç olurdu” diye konuştu.

Bakanlığının spordan sorumlu olduğunu hatırlatan Şahin, Türkiye'nin birçok ünlü sporcu yetiştirdiğini, bunların spora yapmış olduğu çok büyük hizmetler bulunduğunu hatırlatarak, sözlerini, ”Halit ağabey sporcu değil. Onun için hiç gol kralı olmadı. Olimpiyat şampiyonu da olmadı. Ama Türk sporuna, başarılı olmuş sporcularımızın yaptığı katkıdan daha büyük katkıyı yapmıştır. Kendisine uzun ömürler diliyorum” diyerek tamamladı.

Haberin Devamı

Şahin, konuşmasının ardından Kıvanç'a gümüş bir vazo verdi.  Törende, İstanbul Valisi Muammer Güler de Halit Kıvanç'a ”İstanbullular adına hizmet takdir belgesi” verdi. Vali Güler, “İyi ki Halit Kıvanç var. Son 50 yılda yaşayan herkes herhalde Halit Kıvanç'la övünüyordur” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise çini bir tabak sunduğu Kıvanç'a “İstanbul Türkçesini en iyi konuşanlardan biri olduğu için” İstanbullular adına teşekkür etti.
 
ÇOK SAYIDA ÜNLÜ KATILDI

  
Gecede Türk sporuna hizmeti nedeniyle Kıvanç'a, Dünya Spor Yazarları Birliği adına Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı ile Futbol Federasyonu adına Federasyon Başkanı Levent Bıçakçı tarafından birer teşekkür plaketi sunuldu.

Ünlü sunucu için düzenlenen gecede, aralarında Ahmet Özhan, Aşkın Nur Yengi, Beyazıt Öztürk, Cem Yılmaz, Çiğdem Tunç, Ebru Akel, Emel Sayın, Erkan Yolaç, Fatih Erkoç, Erol Evgin, Esra Ceyhan, Gönül Ülkü, Gazanfer Özcan, İbrahim Tatlıses, Korhan Abay, Müjdat Gezen, Zerrin Özer, Göksel Kortay ve Gülben Ergen'in de aralarında bulunduğu 40'ı aşkın ünlü isim sahneye geldi. Müzik sanatçıların Kıvanç için sevilen şarkılarını seslendirdiği gecede, ünlü isimler Kıvanç'la ilgili duygularını ifade ettiler.

Haberin Devamı

Geceye eşi Gülbin Kıvanç'la birlikte katılan Halit Kıvanç da, kendisi hakkındaki yorumları dinlerken duygulu anlar yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!