Şükrü Küçükşahin
Şükrü Küçükşahin
Şükrü KüçükşahinYazarın Tüm Yazıları

Yeni ANAP ve transfer tartışması

GEÇEN pazartesi ANAP Genel Başkanlığı’na seçilen Erkan Mumcu için, ‘görmezlikten gelinecek bir lider olamayacak’ diye yazarken mesajın adresi daha çok Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dı.

Şimdi de Erdoğan’ın, ANAP kongresinde karşılaştığı muhalefetin bundan sonraki seyrini ciddi olarak düşünmesi gerekeceğini söylemeli.

Mumcu, bu kongrede vizyondan çok, partililerine, ‘Yerden kalkın; bugüne kadar savunmasızdınız, artık saldırıya da geçebiliriz. Hem de gerekiyorsa Kasımpaşalılık raconunun alasını da keseriz’ mesajı vermekle yetindi ve bunda başarılı da oldu.

Mumcu’nun mesajlarının ANAP’ı ayağa kaldırıp kaldırmayacağını ilerde göreceğiz; ama kongredeki canlılık ve katılım ANAP’ta moralleri yükseltmiş.

YENİ YÜZLER

Genel Başkan seçildikten sonra görüştüğümüz Mumcu, verdiği mesajın ANAP’taki yankısından memnun, şimdi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu listesinin Türkiye’den alacağı yankıyı merak ediyor.

Kontenjan listesinin başına 21 yaşında Bilkent öğrencisi Elif Yazar’ı, ikinci sıraya da 23 yaşındaki Mülkiye öğrencisi Turgay Yaman’ı koyarak gençlere seslenen Mumcu, İl Başkanı Sibel Çarmıklı’nın yanında İstanbul’dan Çiğdem Talu’nun kızı Zeynep Talu ile müze yöneticisi Elvan Şahinoğlu’nu yönetime getirerek kadınlara yöneliyor.

ABD’de State University of New York’ta dekanlık yapan, yeni bir bilim dalının yaratıcısı olan, Hürriyet’in önemli 30 Türk büyüğü arasında saydığı Prof. Dr. Osman Yaşar’ın Hakkari’den çıkan bir isim olmasına dikkat çekerken, diş doktoru Ali Özzeybek’in Alevilerce çok sevildiğini anlatıyor.

Emekli general Prof. Dr Oktay Alnıak’a, Prof. Dr. Erdoğan Alkin’in oğlu, Prof. Dr. Emre Alkin’e de özel dikkat çekip, bu kadroyu devlet ve siyaset tecrübesi olan isimlerle desteklediğinin altını çiziyor.

Mumcu, ‘Başbakan’a eleştirileri çok sertti’ değerlendirmesine katılmıyor.

KESER DÖNER SAP DÖNER

AKP’de, kapalı kapılar ardında onur kırıcı ithamlar yapıldığını belirten Mumcu, ‘Kendi hukukum bir kenara, ama arkadaşlarımın hukukunu korumaktan feragat hakkım yok’ diyor.

Başbakan’a yönelttiği, ‘Siz transfer ettiğiniz milletvekillerine ne verdiniz? sorusunun yanıtını ısrarla bekleyeceğini söyleyen Mumcu, ‘ne verildiğini’ bildiğini de gösteriyor.

Mumcu, transferler konusunda Başbakan’a bir anımsatma da yapıyor:

‘Niye ANAP’a geçiyorlar diye kızıyorsunuz da bağımsız seçilen Mustafa Zeydan’ı ANAP’a geçtikten iki ay sonra AKP’ye katan kimdi?’

Mumcu’
nun bu sözü üzerine, biz de bu konuda neler yazdığımızı anımsadık.

7 Ağustos 2003 günü, ‘Bu transferler yanlış’ başlığını atıp, ‘AKP, transfer rüzgarı yarın tersten eserse kendi ektiğini biçmiş olacak’ derken; 18 Ağustos tarihli yazımızda, Mustafa Zeydan’ın transferine atıfla, ‘Keser döner, sap döner, bir gün hesap döner’ demişiz.

21 Ağustos günü ise CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ‘Bu transferler kirli’ sözünü yazımıza başlık yapmışız.

Şu bir gerçek ki, bu dönem transferler, hiç de ihtiyaç olmadığı halde Erdoğan ve partisi tarafından başlatılmıştır.

Eğer böyle olmasaydı, bugün Erdoğan çok daha haklı görülmez miydi?

Ama ne yazık ki, keser de sap da dönmüş; bununla da kalınmamış AKP bugün, transfer edilen o milletvekilleri arasında adı soruşturmalarda geçenlerle ilgili işlem yapmakta bile zorlanır hale gelmiştir.
Yazarın Tüm Yazıları