Bir Kitap

Güncelleme Tarihi:

Bir Kitap
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2005 00:25

Kök Hücre Araştırmalarında Genel Kavramlar

Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) kendi bünyesinde kurduğu Kök Hücre Araştırmaları Çalışma Grubu’nun yaptığı çalıştaydan elde edilen sonuçlar bu kitapçıkta toplandı. TÜBA Kök Hücre Araştırmaları Çalışma Grubu’nun hazırladığı rapor, tıp dışı alanlarda görev yapanlara ve bilimle meslek gereği ilgilenmeyenlere kök hücre araştırmaları ve klonlama konusunda güncel bazı bilgileri vermeyi hedeflemektedir.

Kök hücre araştırmalaır günümüzde hayat bilimlerinin en gözde ve gelecek açısından en önemli konuları arasındadır. Bir çok hastalığın iyileştirilmesinin yanısıra, hasarlı organların yenilenmesinde de kök hücrelere bel bağlanmış durumdadır.

Tanımlar ve kök hücre elde etme yöntemleri, kök hücrelerin kullanım alanları, klonlamanın etik ve hukuksal yönleri, ülkemizde kök hücre araştırmalarına bilimsel ve yasal yaklaşım, kök hücre araştırmalarıyla ilgili sorunlar, Türkiye için öneriler gibi konuların yer aldığı raporda konuyla ilgili çeşitli bildirgelere ve şekillere de yer veriliyor. (tuba@tuba.gov.tr)

Hekimlik ve Türkçe

Türkçe Tıp Terimleri Çalıştayı

Türkiye Bilimler Akademisi’nin Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğü Projesi kapsamında tıp terimleri sözlüğü hazırlanmasına yönelik etkinliklerden biri olan Türkçe Tıp Terimleri Çalıştayı, Bolu- Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenlenmişti.

Bu girişim Türkçenin bir bilim dili olarak geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Kitap, tıp fakülteleri, uzmanlık dernekleri ve Türk Tabipler Birliği’nden toplam 80 uzmanın katıldığı toplantıda yapılan konuşmaları içermektedir. Kitapta ayrıca, 7 çalışma biriminde tartışılan Türk tıp dilinin sorunları, önerilen çözüm yolları ve sonuç bildirgesi de bulunmaktadır. (tuba@tuba.gov.tr)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!