Silifke’den Şuayip’in favorisi Graafschap

SKY Türk’te hafta sonları gündüz kuşağında bir İddaa programı yayınlanıyor.

İki sunucu, ağırladıkları konuklarıyla birlikte haftanın maçlarıyla ilgili olarak tahminlerde bulunuyorlar, gazetelerdeki İddaa kuponlarını okuyorlar. Kısacası bahisle ilgilenenler için sanırım faydalı bir çalışmada bulunuyorlar.

Bu arada programın bir diğer özelliği de interaktif olması. İzleyiciler, SMS yoluyla İddaa tahminlerini yolluyorlar ve bu tahminler ekranın altından akıyor. Şöyle mesajlar geliyor: ‘Merhaba ben Silifke’den Şuayip; Graafschap-Fener-Quilmes favori diyorum... Ben Bitlis’ten Muammer herkese selamlar; Millwall’u kimse tutamaz, Real Betis yatırabilir, Doncaster’dan sürpriz bekliyorum...’

İddaa sayesinde canım memleketimin canım insanları kafayı Avrupa liglerine de takmış vaziyette anlayacağınız. Küreselleşme denen şey bu mu oluyor şimdi usta?..

Düğünden canlı yayın

PAZAR gecesi spor programlarını seyredip de Abdürrahim Albayrak’ın kızının evlendiğini duymayan kalmamıştır herhalde. Hemen hemen bütün kanallarda, düğün ortamında yakalanmış bir yönetici veya futbolcuyla yapılmış telefon röportajları vardı.

NTV ise bayağı bayağı canlı yayında Bülent Korkmaz ve Ergün Penbe röportajı yaptı. Dünyada herhalde ilk kez bir düğünden canlı olarak spor programına katılım sağlanmıştır.

Bu arada röportaj sayesinde Galatasaray’da futbolcuların maddi problemleri olmadığını öğrenmiş olduk. Gazetelerin pek ilgisini çekmeyecektir ama ben yazayım da haberiniz olsun. Ergün ‘11 senedir Galatasaray’da bir kuruşum kalmadı. Sadece benim değil, hiç kimsenin kalmadı’ dedi.

Lütfen o mesajları denetleyin, olur mu?

SKY Türk tıpkı İddaa programında olduğu gibi Futbol Aktif sırasında da, izleyicilerden gelen yorum SMS’leri ekran altından akıp duruyor.

Yalnız dikkat ettim, bazı SMS’ler rakip takıma göndermeler içeriyor. Hakaret demeyeyim ama, tahrik edici mesajlar dikkat çekiyor.

Lütfen kampanyasını destekleyip, sonra rakip takıma yönelik taşlamalar içeren bu mesajları yayınlamak biraz tuhaf olmuyor mu?

Biri denetlesin, öyle geçsin o yazılar bari. Olur mu? Lütfen...

Baliç niye bıraktı

İLK devre sonunda G.Saray’dan Konyaspor’a giden Baliç’in futbolu bırakması, gecenin araya sıkışan haberlerindendi.

Müthiş olabilecek fakat çabuk tüketilmiş bir kariyer. Üstüne kitap bile yazılabilecek bir mevzu aslında. Ailevi nedenler diyerek 30 yaşında bıraktı futbolu Baliç. Çok enteresan ve bir o kadar da hazin aslında.

Pazar gecesi spor programlarında bu sorunun cevabı arandı ama bulunamadı. Konyaspor Futbol Şubesi Sorumlusu Bahattin Karapınar bile ‘Biz de bilmiyoruz’ dedi. Arada kaynayıp gitmesin, öğrenmek istiyor insan Baliç’in niye bıraktığını futbolu. Yazık oldu vesselam!
Yazarın Tüm Yazıları