Lastik patladı

G.SARAYLILAR sezon başından itibaren Sakarya maçına kadar "Biz çok koşmalıyız, mücadele etmeliyiz.

Ancak o zaman başarılı oluruz" fikrindeydiler. Ancak son iki maçtır havaları değişti. "Biz artık olduk, tamam" dediler. O zaman da lastik patladı.

Aslında, geçen hafta Sakarya takımı da G.Saray'a karşı çok iyi futbol oynamıştı. Hatta diğer takımlara, 'G.Saray'a karşı nasıl oynanaması gerekir' kopyasını verdiler. Nitekim Ertuğrul, daha maçın başından itibaren tam saha presi yaptırmaya başladı. Samsun, bu presten topu kazandıktan sonra da topa dan-dun vurmadı. Zaten maçın kilit noktası da buydu.

Ergün G.Saray için önemli

Kirita, Kais, Celil
ve Serkan Aykut bütün bu topları indirdiler. Ayağa top yaparak G.Saray'ın hücuma çıkmasını engellediler, moralini bozdular. Bu noktada bir şey daha net gözüktü. Ergün, G.Saray için çok önemli bir oyuncu. Onun olmaması, bütün orta saha organizasyonunu çökertti. Çünkü G.Saraylı oyuncular sıkıştıklarında veriyorlardı topu Ergün'e, o işi hallediyordu. Ne Volkan, ne de Conceiçao bu işi yapamadılar.

G.Saray, orta alanda topu Samsun kalesine özellikle kenarlardan taşıyamayınca, bu sefer başladılar karşıdan, cepheden şişirmeye... O zaman da sahneye Kenan çıktı, Elyasa çıktı, kaleci Shorunmu çıktı. Ve gelen bütün topları antrenman yaparcasına ya vurdular ya orta alana indirdiler.

Dün gece G.Saray sakın hakem filan demesin. Bu maçı hak etmediler. Yedikleri ikinci golde bile iki Samsunlu aynı topa zamanlama hatası ile beraber çıktılar. Tomas'ın telaş etmemesi gerekirdi.

Futbol değişik bir oyun. Bu Samsun F.Bahçe'ye karşı böyle oynayamadı. Daha kötüydü. Samsunsporlu eski futbolcu arkadaşım sağaçık Temel'e göre de geçen haftaki Rize maçı son 20 yılın en kötü maçıymış. Ama G.Saray takımı hiçbir şey oynamayınca Samsun her yönüyle sahneye çıktı.

Serkan'ı oyundan almamalıydı

Bir nokta daha var. Rize takımı da G.saray'a karşı tam saha pres yapmaya kalktı ama golü yiyince çöktüler. Samsun'un fizik gücü bayağı iyi. Yalnız Ertuğrul, Serkan'ı oyundan almakla hata yaptı. Bu oyuncu çok iyi oynuyordu, ileri gelen bütün topları basıp arkadaşlarına aktarıyordu. Yani Serkan çıktıktan sonra G.Saray, Samsun'un üstüne daha fazla gelmeye başladı. Ertuğrul'un iyi bilmesi lazım. Böyle tecrübeli bir oyuncu, böylesine bir maç ve hava yakalamışken, ancak "Beni oyundan al" derse ancak o zaman alacaksın.

Hakemin çaldığı penaltı düdüğünde Necati, Elyasa'nın elini formasının sağ dış tarafında görünce, bir anda kendini bırakıverdi. Ama Elyasa, Necati daha kendini yere atmadan onu bırakmıştı. Baskı altındaki hakem, düdüğü üfleyiverdi. Aslında, Tomas'ın Serkan'ı şortundan çektiği bir pozisyon var. Hakem herhalde onu göremediği için penaltıyı veremedi.
Yazarın Tüm Yazıları