Köyümüze dönelim

BU filmin adı: "Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim." Hangi köye? Tabii, Kadıköy'e... Senaryonun yazarı, Aziz Yıldırım. Baş aktör, esas oğlan Christoph Daum, figüranlar ise futbolcular. Aslında bu filmin en masum olanları futbolcular.

Baş aktör filme başlayalı iki yıl olmuş. Bir oyuncu değişikliği yapılıyor, üç oyuncunun yeri birden değişiyor. Üç oyuncu değişti mi, bu kez dokuz oyuncunun yeri oynuyor. Bakın abartmıyorum, burada yazmaya kalksam, sütun yetişmez.

Maça hangi oyuncular, yani figüranlar nerede başladılar ve nerede bitirdiler bir bakın. Ama senaryoyu yazan da memnun, baş aktör de... Ondan sonra da diyorlar ki: "Kadıköy'den çıkış yok." Her seferinde Kadıköy'e dönersen nasıl çıkış olsun? Sizin köyünüzden çıkmaya zaten niyetiniz yok.

Nerede büyük Fener?

Rakip takım aman aman değil. Ancak, F.Bahçe'nin görüntüsü de öyle zavallı ki, seyircisi bile maça önem vermemiş. Aynı Şampiyonlar Ligi gibi. Bu maçtan sonra da 'biz bu turu nasıl geçemedik?' diyecekler. Ama bu yöneticilere müstahak. Çünkü Daum, her ağzını açtığında onları maddi olarak içeri sokmuş. Neyse biz gene maça dönelim...

Büyük F.Bahçe diyoruz, topa giden oyuncusu yok. Topu bekliyorlar. Servet geriden oyun kurmaya kalkıyor, haddini bilmiyor. Bir laf vardır, bilir misiniz? Derler ki: "İşçisin sen, işçi kal." Topu keseceksin, orta alana vereceksin. Senin işin bitecek. Daum, rakiple değil, futbolcusuyla mücadele ediyor. Kiminle mi? İşte örnek: Tuncay Şanlı. Böyle bir oyuncun var, ona ders vermeye kalkıyorsun. Daum, şimdi yine kıvırtacak, "yok ben böyle yapmadım, şöyle yapmadım" diyecektir.

Avrupa XL geliyor

F.Bahçe, hem Şampiyonlar Ligi'nde, hem UEFA'da iş işten geçtikten sonra oynamaya başlıyor. Neden? Artık öyle hale geliyorlar ki, futbolcular kenar yönetimini sallamıyorlar, kafalarına göre oynamaya başlıyorlar. Bu Fenerbahçe kadrosunu futbolcuların eline verin, takım kaptanı ve futbolcular otursunlar, bir oyun planı kursunlar. Ne yapacaklarına karar versinler veya verselerdi... Şu anda Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor ya da bu Zaragoza takımını geçmiş olurlardı. Kaçan gollere bakın, kaçan balığın ne kadar büyük olduğunu görürsünüz. Fenerbahçe Başkanı'na ve teknik direktörüne Türkiye Ligi kafi. Avrupa onlara XL geliyor. Alan memnun, satan memnun. Hayırlı olsun. Bize söyleyecek başka bir şey düşmez.
Yazarın Tüm Yazıları