Yardım meleğinin fotoromanı

Güncelleme Tarihi:

Yardım meleğinin fotoromanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2005 00:49

Sertab Erener, tsunami felaketine maruz kalan Sri Lanka halkına yardım amacıyla önce bir konser verdi, sonra da bu konserin geliriyle tıbbi malzeme alımını sağladı. Erener, tek tek paketlenmesinde çalıştığı bu tıbbi malzemeleri, kendi eliyle yöre halkına dağıtabilmek için, felaket bölgesine kadar da gitti!

İşte sadece sesiyle değil, yüreğiyle de Türkiye’nin gururu olan bir sanatçının, fotoğraf kareleriyle Sri Lanka’ya yardım çabası.

SESİYLE YARDIM ETTİ

Tsunami felaketinin ardından, tüm Türk halkı gibi Sertab Erener de bölge halkına yardım amacıyla kolları sıvadı. Yardım etmek için en iyi bildiği yol olan ‘şarkı söylemeyi’ seçen Erener, elde edilecek gelir Sri Lanka’ya yardım amacıyla kullanılacak, GEA Arama Kurtarma Ekoloji Grubu tarafından organize edilen bir konser verdi.

YARDIM MALZEMESİYLE UÇTU

Erener’in konserinden elde edilen yaklaşık 126 bin YTL. gelirle, ilaç ve tıbbi malzeme tedarik edildi. Genç sanatçı, bu malzemelerin sınıflandırılması ve paketlenmesi için de çalışmak istedi ve GEA ekibiyle birlikte gönüllü olarak çalışarak, Sri Lanka’ya uçtu.

ELLERİYLE DAĞITTI

Sanatçı ve yardım ekibi, afetzedeler tarafından Sri Lanka’da sevgi gösterileriyle karşılandı. GEA ile birlikte ilaç ve tıbbi malzelemeleri dağıtan Sertab Erener, gördüğü ilgi ve yöre halkının mağduriyeti karşısında zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

ERDOĞAN’IN UÇAĞIYLA DÖNDÜ

Başbakan Tayyip Erdoğan da, tıpkı Sertab Erener gibi maddi manevi destek için felaket bölgesindeydi. Erdoğan, Kolombo’daki otelde karşılaştığı sanatçıyı takdir ve tebrik ederken, kendisine verilen çiçek kolyelerden birini onun boynuna taktı. Başbakanla birlikte aynı uçakla Türkiye’ye dönen sanatçı, dönüş yolunda Başbakanlık muhabirlerinin isteğini kıramayarak dört şarkısını seslendirdi. Sertab Erener’in sesinde sorumluluklarını yerine getirmenin huzuru ve geride bıraktığı Sri Lanka halkını hatırlatan bir burukluk vardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!