Eyyam kokuyor

İÇİMDEN diyorum ki: "İnşallah bugün hakem yazmam." Ama nerede... Rahat bırakmıyorlar ki, kaşınıyorlar. Hadi bazıları acemi. İster istemez hata yapıyorlar.

Daha civcivler. Yani taze kaşar. Ama bazıları, insanın gözüne soka soka hata yapıyor. Eyyam kokuyor, korkaklık kokuyor. Ondan sonra da "hakemiz" diye ortada geziyorlar.

Dün öyle bir pozisyon oldu ki, akıl almaz. Orhan Ak'a ikinci sarı karttan kırmızı gösterse, haliyle Rizeli oyuncular itiraz etmeyeceği gibi bir tane G.Saraylı oyuncu da itiraz etmeyecekti. Tabii, Orhan Ak da dahil. Hem de ilk yarının ortası.

Mustafa Çulcu, o yukarıdaki tariflerin ikinci kategorisine giriyor. Yani eski kaşar grubuna. Seyretsin, aslında seyretmesine de gerek yok. Akşam yattığı zaman, o pozisyonu aklından atamadığı için rahat uyuyamaz. Ama önemli değil, Mustafa Çulcu, pozisyon Galatasaraylı oyuncunun lehine gelişti. Hiç kimse bahsetmez, onlar da unuturlar, sen de unutursun. Tabii, bazıları tahmin ediyorum, seni yakından takip ederler!

Rize, tempoya dayanamadı

Rizespor, yediği gole kadar çok tempolu oynadı. Eğer 90 dakikayı bu tempoda çıkaracaksan tamam. Yoksa dün geceki gibi olursun. Galatasaray'dan puan alacaksan veya yeneceksen, en az iki gol atacaksın. Atamayınca da kaderine razı olacaksın. Çünkü ne olursa olsun, büyük takımlarla küçük takımlar oynadığında hakem faktörü öyle veya böyle maçın bir dakikasında ortaya çıkar.

Necati eski maçlarına göre kontrolsüz, Hakan Şakar faydalıydı. Ribery nasıl futbolcu? Şu bir gerçek ki, Avrupalı. O kültürde yetişmiş. Hakan'ın attığı üçüncü golde topu alışı ve ilk pozisyonda 90 derece açıyla yaptığı orta. Mesela Fenerbahçe'de Serhat'ı düşünüyorum. 30 tane böyle pozisyona giriyor, ama bir tane arkadaşına atamıyor. Atabilse Nobre, açık ara gol kralı olurdu.

Ergün 10 numara iş yaptı

Galatasaray'da Ergün varsa ve diriyse 10 numara işler yapıyor. Dün Ayhan da zaman zaman ona yardımcı oldu. Mondragon yine kilit noktada bir kurtarış yaptı. Song ile Tomas çok iyi oyuncu değiller ama çok düz oynuyorlar ve hiç ukalalık yapmıyorlar.

Zafer son derece süratli bir oyuncu. Ama hiçbir antrenör onun bu avantajını sahaya tam yansıtamadı. Rizespor ile Galatasaray arasında kadro farkı var. Dün gece bu sahaya skor olarak yansıdı, ama futbol olarak yansımadı.

Hagi, aynı futbolculuğundaki gibi. Teknik alanda hiç durmuyor. Bağırıyor, çağırıyor, zıplıyor, atlıyor. Arada sırada dördüncü hakeme fırça atmadan da yapamıyor.
Yazarın Tüm Yazıları