Taş devri gibi

İstanbul için 'yedi tepe' derler. Tepelerin bir tanesi de Mecidiyeköy. Yani Esentepe. Beyoğlu'nda yağmur yağar, oraya kar. Ama stat çok iptidai. Sarı kırmızılıların adam gibi bir stat yapmaları şart.

SENE 2005... İnsanlar, daha rahat yerlere gidiyorlar, daha iyisini istiyorlar. Futbolun da, stadın da iyisini... Ali Sami Yen Stadı, tabiri caizse, Yontma Taş Devri Stadı.

Dakika 15: Kale arkasındaki seyirciyi kapalı tribüne alıyorlar. İstanbul için 'yedi tepe' derler. Tepelerin bir tanesi de Mecidiyeköy. Yani Esentepe. Beyoğlu'na yağmur yağar, oraya kar. Ama stat, çok iptidai. Sarı kırmızılıların lafı eveleyip gevelemeden öncelikle adam gibi bir stat yapmaları gerekir ki, artı 30 derecede de veya dün geceki gibi şartlarda da seyiri rahatlıkla gelebilsin...

Sadece ilk yarı var

G.Saray dün bir devre top oynadı. Bizdeki zihniyet böyle. Gaziantep'e ilk yarı dört atmışsın, ikinci yarıda en az dört tane veya altı tane at ki, rekora gidesin. Nerdeee! Sarı kırmızılılar, ilk yarı maçı çözmek için her şeyi yaptılar. Yandan geldiler, ortadan geldiler, kısa yaptılar, uzun yaptılar. İkinci yarı hiçbir şey yapmadılar.

G.Saray'ın zaten maç başlamadan hava üstünlüğü vardı. Yani kenardan gelen ortalar, Gaziantep için tehlikeli olacaktı. Nitekim, böyle de oldu. Ama bence iyi bir kumaş olan Gaziantep kalecisi Hasagiç, öyle inanılmaz hatalar yaptı ki, G.Saray'ın işini kolaylaştırdı. Bir de Gaziantep'in özellikle ithal futbolcuları kendilerini gösterme egosu ve çabası ortaya çıkınca, takım oyunları ortadan kayboldu.

Conceiçao'nun yaptığı serbest vuruşta, 'top çizgiyi geçti mi, geçmedi mi?' tartışmasına kimse net cevap veremez. Bir nolu yardımcı hakem Ekrem Kan gol ikazı verdi. Yani 'top çizgiyi geçti' dedi. Hakem de ona dayanarak santrayı gösterdi. Ama Ekrem, o pozisyonda bayrak direğine inmemişti. En az 2-2.5 metre mesafede idi. Zaten görüntülerde de göreceksiniz, topun tamamı çizgi ile vedalaşıyor mu, vedalaşmıyor mu, belli değil.

Seyirci nerede?

Maçın hakemi iyi niyetli. Gördüğünü çalmaya çabalıyor. Dürüst bir görüntüde. Yalnız topla, oyuncu ile fazla haşır neşir oluyor. Yarın bu konuda başı ağrır.

Gaziantepspor, takım olarak yapılan yatırımın karşılığını veremiyor. Sebep nerede? Onu da çözecek olan Celal Doğan veya yeni belediye başkanı.

G.Saray şampiyonluğa gidiyor. Seyircisi nerede? Tamam, stat müsait değil ama maç Olimpiyat Stadı'nda da değil. Tamam, hava kötü ama kötü şartlarda takımının yanında olacaksın. İyi şartlarda herkes olur...
Yazarın Tüm Yazıları