Arkana bakmayacaksın

DEVRE arasından sonra kupa maçları oynandı ama, ligin havası başkadır. Bir takımdan yüzde 100 performans bekleyemezsiniz.

G.Saray, ilk yarı özellikle 10.dakika ile 45. dakika arası bayağı iyi futbol oynadı. Özellikle Ergün ve Ayhan, toplara dan-dun vurmayıp pas yapınca, önce Konya’nın hızını kestiler, sonra da üzerine gittiler. Song’la Tomas topu kapınca, geriyi de çok çabuk ileriye çıkardılar, ittiler.

Konya bir türlü istediği oyunu tutturamadı. Futbol laubaliliği, hatayı, kıyakçılığı kaldırmaz. İkinci golden önce Konyalı futbolcu Levent faul yapıyor, rakibini yerden kaldırmaya gidiyor. G.Saraylılar da vakit kaybetmeden topu oyuna soktular. Ardından da Necati’nin o güzel golü geldi. Ondan sonra da hepsi Konyalılar’ın hepsi hakemin üzerine gittiler.

Kuralına göre oynayacaksın

Oyunu kuralına göre oynayacaksın. İşte iki takım arasındaki tecrübe farkı. Baliç ilk yarı her tarafta gezdi ama verimsizdi. İkinci yarı sol çizgiyi kullandı, Hagi baktı ki baş edemiyor, karşısına Song’u verdi, onun boşalttığı alana da ikinci yarıda oyuna sürdüğü Bülent’i yerleştirdi.

İkinci yarı özellikle Ergün güç olarak biraz geride kalınca, Konyaspor etkili olmaya başladı. O zaman da sahneye Mondragon çıktı. Hem şansı vardı, hem de iyi kurtarışlar yaptı. 2-1 olsaydı, bu sefer panik başlayacaktı. Öyle veya böyle, Beşiktaş’ı kupadan eleyen takımı yeniyorsun. Ve içeride yaşanan bu kadar olaydan sonra hasar almıyorsun. Bu çok önemli.

Hagi’nin iki genç oyuncuya şans vermesi güzel bir olay. Hem de deplasmanda. Demekki Hagi, artık arkasına hiç bakmayacak, ya başarılı olacak, ya da gidecek.

Konya defansı içler acısı

Hakan Şükür
oynadığı sürece çok iyi hücum pres yaptı. Konya defansına rahat top kullandırmadı. Yalnız bu Konya bu defansla ligde daha çok gol yer. Futbolda kolay gol yersen galibiyet şansın zor. Bir yersen, iki atman lazım. Bir de anlayamadığım bir nokta, Konyaspor bütün duran yan topları ön direğe kullandı. Hiçbirisinde de başarılı olamadılar.

Cem Deda iyi niyetli. Gördüğünü çalmaya çalışıyor ama bazen yanlış görüyor, pozisyon hatası yapıyor. Bir de düdükle fazla oynuyor. Ne kadar az çalarsan, oyunda o kadar az kendini gösterirsin ve başarılı olursun.
Yazarın Tüm Yazıları