İsteyince oluyor

F.BAHÇE güle oynaya kazandı. Zaman zaman tempoyu arttırdılar ama yaptıkları en önemli şey, sıkça uzun ve yan toplarla oyunun yönünü değiştirmeleriydi. Sık sık yaptıkları bu değişiklik Konya defansının bütün dengesini bozdu. Ve fazlaca pozisyona girdiler.

Stada isterseniz yarısı boş, isterseniz yarısı dolu deyin. 23 bin seyirci vardı. Ama ben bu statta, geçen sene bu kadar seyirciyle bile merdivenlerin boş olduğunu görmedim.

Dün gece bir kısım seyirci ayaktaydı ama kendi koltuğunun önünde. Bu da şunu gösteriyor. Demek ki biletsiz olan, veya resmi giriş kombine kartı olup da üzerinde koltuk numarası yazılmayan seyirci engellenmiş. Bunlar engellenince haliyle sivil polis ve resmi polis de görevsiz olduğu halde girememiş.

Bütün merdivenlerin başında ve bitiminde fosforlu yelek giymiş ikişer özel güvenlik görevlisi var. Seyirci hem rahat rahat tuvalete, hem de yemek yemek için istediği yere gitti.

Bir hafta önce Ali Sami Yen'deki rezilliği gördükten sonra inanın olması gereken, yapılması gereken bu olayları, sanki çok özel şeylermiş gibi bu sütünlara yazıyoruz. Yani biz hem medeniyet olsun diyoruz, hem de medeni şeylere prim vermiyoruz.

Küfür yoktu

Dün gecenin bir başka özelliği, küfür de yoktu. Hakeme tepki gösterdiler, yardımcı hakeme "Aptal" diye tempo tuttular. Tribünlerde disiplin olunca haliyle bu sahaya da yansıyor. Sarı lacivertliler tempoyu istedikleri zaman arttırdılar, istedikleri zaman düşürdüler.

Konyaspor bu iki yönde de F.Bahçe'ye karşılık veremedi.

Marco her zamanki gibi. Top çalma hırsızlığına devam etti. Sağ tarafta Mehmet Yozgatlı ile Serkan, dinlene dinlene hem önde oynadılar, hem de arkada. Çok da faydalı oldular. Solda Ümit hatasız oynadı diyebilirim.

Alex yine büyük futbolculuğunu gösterdi. Atılan ilk 2 golde yüzde yüz o var.

Tatlı, kararsız kaldı

İlk yarı 21. dakikada Rüştü uyanıklılık yapıp, taç çizgisinin kenarından oyunda top varken, ikinci topla sahaya girdi. Ama Serdar Tatlı ondan daha uyanık çıktı, maçı devam ettirdi. Bir Konyalı uyanık ve çabuk hareket edip kaleye şut atsa, orada Rüştü yoktu. Aynı Serdar Tatlı biraz sonra hiç alakasız pozisyonda kararsız kaldı, sonra da penaltıyı üfledi. Serdar kararsızsan vermeyeceksin. Demek ki, bir sakatlık var. Rahat değilsin.

Bir de bizim hakemlerimiz penaltı atılırken, ihlalleri hep es geçiyorlar. Zafer Biryol penaltı vuruşu yaptığında Rüştü öndeydi. Önder de ceza alanını ihlal etmişti. Vuruşu ilk ihlali yapan Rüştü çıkardı, Zafer ikinci defa vuracakken, ikinci ihlali yapan Önder gole izin vermedi. Yani, kuralları ihlal edenler, pozisyondan kazançlı çıktılar, haklı olan yandı.
Yazarın Tüm Yazıları