Futbol nerede

G.BİRLİĞİ takımı, kadro olarak fena değil. Maçı seyretmesem, "Galatasaray çok büyük bir galibiyet aldı" diyeceğim. Ama, Gençlerbirliği defansının göbeğinde oynayan futbolcular öyle inanılmaz hatalar yaptılar ki, sarı kırmızılılar hiç zorlanmadan maçı 5-0'a getirebilirlerdi.

Şimdi diyeceksiniz ki, "Yahu kardeşim, adamlar 3-1 galip gelmiş. Daha hala neyi tenkit ediyorsunuz?"

Dört tane gol var, Galatasaray'ın kaçırdığı en az o kadar daha pozisyon var, 90 dakika bitiminde stattan çıkarken, "Ben bu maçtan keyif almadım" diyorum. Galatasaraylılar memnun, haklılar. Tehlikeli olabilecek bir rakipten sıyrılıp, Fenerbahçe'nin karşısına hasarsız çıkacaklar. Bir gün önce Fenerbahçe'ye bakıyorsunuz, Ankaragücü kolay lokma. Peki, nasıl bir lig bu? Haftaya birinci ile ikinci oynayacaklar, inşallah orada güzel futbol seyrederiz.

Yanal gitti Gençler bitti

Ersun Yanal
gitti, Gençlerbirliği bitti. Ne Erdoğan Arıca, ne Oğuz Çetin, o havayı yakalayamadılar. Kadro ne olursa olsun, teknik adamların takım üzerindeki rolleri çok fazla. Hagi şu noktada haklı, geçen seneye göre bu Galatasaray takımı daha iyi oynuyor ve daha iyi mücadele ediyor. Yani bir takım havası var. Göze hoş gelen futbol oynuyor mu, hayır? Teknik olarak maç yorumu yapmak istiyorsunuz, zorlanıyorsunuz. Bakın neden...

Galatasaray 3-1 galip. Galatasaray mı çok iyi oynayıp galip geldi, yoksa Gençlerbirliği mi çok kötü? Şöyle bir geri dönüp bakıyorum, "Gençlerbirliği takımında iyi futbol oynayan bir oyuncu var mı?" diye arıyorum, bulamıyorum. İşte size maçın özeti.

Güzel şeyler yok

Lig şampiyonluğunu, adayların diğer takımlarla oynayacağı maçlar değil, kendi aralarında yapacağı karşılaşmalar belirleyecek. Veya çok büyük sürprizler.

Bir basın mensubu olarak, gittiğimiz maçlarda güzel şeyler yazmak istiyoruz. Yani, bindiğimiz dalı kesmek istemiyoruz. Ama, şahsen ben zorlanıyorum, o güzel şeyleri cımbızla bile çıkaramıyorum. Fenerbahçe biraz kımıldıyor, "Harika oynuyor" diye yazılıyor. Hayır, o da sadece biraz kımıldadı. Aynen dün gece Galatasaray'ın biraz kımıldadığı gibi. Bakalım haftaya iki kımıldayan ne yapacak?
Yazarın Tüm Yazıları