14 Ocak’ta Hababam kışlada

Güncelleme Tarihi:

14 Ocak’ta Hababam kışlada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2004 00:50

Başrollerini Mehmet Ali Erbil ve Hülya Avşar gibi ünlü isimlerin paylaştığı ‘Hababam Sınıfı Askerde’ filminin çekimleri tamamlandı. Genelkurmay Başkanlığı’nın izniyle İstanbul Kartal’daki 2’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda çekilen film, 14 Ocak tarihinde, 400 salonda birden vizyona girecek.

Rıfat Ilgaz’ın ‘Hababam Sınıfı’ adlı romanından, Kemal Kenan Ergen tarafından senaryolaştırılan ‘Hababam Sınıfı Askerde’ filminin çekimleri yedi hafta sürdü. Yapımcılığını Arzu Film ve Fida Film’in üstlendiği filmin başrollerinde, Mehmet Ali Erbil ve Hülya Avşar’ın yanı sıra, Halit Akçatepe, Memet Ali Alabora, Zihni Göktay ve Volkan Severcan gibi isimler bulunuyor.

Film çekimleri 130 kişilik film ekibince, Genelkurmay Başkanlığı’nın izni ve desteğiyle İstanbul Kartal’da bulunan 2’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda gerçekleştirildi. Hatta oyuncu kadrosuna 2’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli üst düzey subay ve komutanların yanı sıra vatani görevini sürdüren askerler de eşlik etti.

İLK KIZ TABURU GELİYOR

Hababam Sınıfı Askerde filminin konusu kısaca şöyle: Müdür Deli Bedri, üniversiteden mezun olacak yaşa gelen Hababam Sınıfı öğrencilerden iyi birer asker yaratmak ister. Bu arada diğer komutan Zehra Binbaşı’nın komutasına da ilk kız taburu katılır. Hababam Sınıfı ile kızlar taburunun rekabeti ortalığı karıştırır.

Film, 14 Ocak 2005’te Türkiye genelinde 400 salonda, Avrupa’da da sekiz ülkede Türk izleyicisiyle buluşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!