Böyle devam

Sarı lacivertliler maçın bitiminde mağlup olurlar veya galip gelirler önemli değil. Ama ilk defa bu kadar yardımlaşarak, iyi yayılarak ve en ileri ile en geri arasını açmayarak istikrarı devam ettirirse çok iyi işler yapar.

BU yorumu yazmaya başladığımızda dakika 75'ti. Yani bitime 15 dakikada var. Tabela F.Bahçe'nin 1-0 önde olduğunu gösteriyordu. 5 dakika önce F.Bahçe aynı pozisyonda 2 büyük hatasından Prag faydalanamadı. Bu golleri onlar atsalar bu dakikada F.Bahçe 2-1 mağlup olacaktı.

Sevgili okuyucular, 1.5 yıldır F.Bahçe'yi ilk defa bir takım gibi gördüm. Sarı lacivertliler maçın bitiminde mağlup olurlar veya galip gelirler önemli değil. Ama ilk defa bu kadar yardımlaşarak, iyi yayılarak ve en ileri ile en geri arasını açmayarak istikrarı devam ederlerse, çok iyi işler yaparlar.

10 hafta evvel

Öncelikle Daum orta alanda bir tek Marco düşüncesinden kurtulmuş. Bu alanı kalabalık tutarak, rakibe oynama fırsatı vermiyorlar. Sağda Kemal ile Yozgatlı bir elmanın yarısı gibi oynadı. Solda da Tuncay-Ümit ikilisi ahenkliydi. Bütün bunlar düzgün olup, orta alan, defansla dengelenince, haliyle Alex de sahneye çıkmaya başladı. Önce Trabzon'da, sonra burada. Peki, soruyorum size, Alex mi farklı oynamaya başladı, yoksa takım mı?

Takım tertibi doğruya yakın olunca, taşlar yerine oturunca haliyle Alex de sahneye çıkmaya başladı.

Daum çok geç kaldı. Biraz daha çabuk karar verebilseydi bu şablon, 10 hafta evvel kurulabilirdi.

Uzun sakatlıktan çıkmasına rağmen Kemal dün gece belki de takımının en iyilerindendi. Ama dönelim bakalım F.Bahçe'de kötü oynayan, kötü mücadele eden var mıydı, bulamıyorum. Takım bir makinadır, bunu kuralına uygun kurarsan hatalı dişliyi çabuk bulur, dışarı alırsın.

Transfer düşünülsün

Önder’de ısrar edilirse iyi şeyler yapacak.

F.Bahçe iyi götürmesine rağmen, 60. dakikakadan sonra çok basit top kayıpları yüzünden kalesinde pozisyon gördü. Ama Daum, bu şablon ve kadro yapısıyla çok fazla oynamaz, ufak ufak rötuşlarla yoluna devam ederse, sarı lacivertliler ilerdeki maçlarda herkese çok keyif verir.

Hakem, maçı mükemmele yakın yönetti. Saha tribünden yeşil ve düzgün gözükmesine rağmen zemin ağırdı. Ve bu zeminde sarı lacivertliler rakiplerinin sahası olmasına rağmen onlardan daha fazla ayakta kaldı. Top onların ayağına Praglılar'dan daha fazla yakıştı.

F.Bahçe'nin artık seneye hangi futbolcularını kadrolarında tutacaklarına ve kimleri alacağına karar vermesi gerekir!...
Yazarın Tüm Yazıları