Sarıgül’leyiz

Güncelleme Tarihi:

Sarıgül’leyiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2004 02:00

CHP yönetiminin ‘Parti suçu sayarız’ tehdidi işe yaramadı. Muhalefet kanadındaki 16 milletvekili Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün bugünkü Mersin mitingine katılma kararı aldı.

CHP Genel Merkezi’nin, rüşvet aldığı iddiasıyla partiden kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk ettiği Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e 16 CHP milletvekili destek verdi. Sarıgül, bugün Mersin’de düzenleyeceği mitingte çok önemli açıklamalar yapacağını söyledi.

16 milletvekili Sarıgül’ün bugün Mersin’de düzenleyeceği mitinge, CHP Genel Merkezinin ‘Katılmak parti suçu olur’ uyarısına karşın katılma kararı aldı. Bu milletvekillerinin büyük çoğunluğu, geçen aylarda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a karşı bildiri hazırlayan 30’ların içinde bulunuyor.

YASAK DİNLEMEDİLER

16 milletvekilinin içinde bulunan Ahmet Güryüz Ketenci, Mehmet Tomanbay ve Hasan Aydın, yaz aylarında parti suçu işledikleri gerekçesiyle CHP’den ihraç edilmiş, sonradan mahkeme kararıyla CHP’ye geri dönmüşlerdi. Parti yönetiminin yasaklamasına rağmen mitinge katılması beklenen diğer 13 CHP milletvekili ise şöyle: Sefa Sirmen, Muharrem Eskiyapan, Muzaffer Kurtulmuşoğlu, Züheyir Amber, Ersoy Bulut, Hüseyin Özcan, Turan Tüysüz, Erdoğan Kaplan, Vedat Melik, Muharrem Toprak, Feridun Ayvazoğlu, İsmail Değerli, Ali Oksal.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Sarıgül’ün bugün yapılacağı Mersin mitingi ile ilgili hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı. CHP eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Zeki Alçın, düzenlediği basın toplantısında Mersin mitingi ile ilgili baskıları ‘CHP’nin altı oklu bayrağını kararttılar. Yaşananlar tarihe kara bir leke olarak geçecek’ sözleriyle değerlendirdi. CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Özcan ile Ali Oksal da Alçın’ın basın toplantısına katıldı.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Sarıgül
de basın toplantısına katılanlara telefonla hitap etti, çok önemli açıklamalar yapacağını belirterek herkesi bugünkü mitinge davet etti. Sarıgül, ‘Tencere kaynar, maymun oynarken herkes yanınızdadır. Önemli olan tencere kaynamazken yanınızda olan insanlarla mücadele vermektir. Biz Mersin ve tüm Türkiye’de böyle bir mücadele veriyoruz’ dedi.

WEB’DEN DE ÇIKTI

Bu arada Genel Merkez’in getirdiği yasağın ardından Sarıgül’ün ‘www.mustafasarigul.com’ adresindeki internet sitesinde yer alan CHP amblemi de kaldırıldı. İnternet sitesi açıldığında ekranın sol üst köşesinde CHP’nin kurucusu ulu önder Atatürkün portresi, ortada ise Sarıgül’ün ‘Uyuyan devi uyandıralım’ sloganı eşliğindeki fotoğrafı bulunuyor. Daha önce sitenin sağ üst köşesinde yer alan CHP amblemi ise artık yok. Amblemin yerinde siyah zemin üzerinde, Mustafa Sarıgül’ün, CHPtüzüğünün 70. maddesi gereği tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinden dolayı CHP logosu geçici olarak kaldırılmıştır’ mesajı yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!