"Voleci Şeref”e son görev

Güncelleme Tarihi:

Voleci Şeref”e son görev
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2004 16:37

Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcularından, “Voleci Şeref”, İstanbul'da toprağa verildi. Dün hayata gözlerini kapayan Şeref Görkey'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda ebedi yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Dün yaşama gözlerini yuman 91 yaşındaki Şeref Görkey için ilk tören Akaretler'deki kulüp binası önünde yapıldı. Şeref Görkey'in Beşiktaş bayrağına sarılan tabutunun üzerine, 20 yıl boyunca giydiği 10 numaralı “Ş.Görkey” yazılı, çubuklu Beşiktaş forması konuldu, üzeri karanfillerle süslendi.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, Şeref Görkey'in futbolculuk geçmişinden bahsederek, “Beşiktaşımızın en çok formasını giyen sporculardandı. Acımız çok büyük. Benim de aile dostumdu. Rahmetli babam, adımı ondan esinlenerek Şeref koymuştu. Camiamızın başı sağolsun” dedi.

Kulüp binasındaki törene Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim kurulu üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, divan kurulu Üyeleri, Şeref Görkey'in ailesi ve yakınları, kongre üyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, eski yöneticiler ve sporcular, Beşiktaş'ın bütün branşlarını temsilen sporcular ve kulüp personeli katıldı.

Haberin Devamı

Şeref Görkey'in cenazesi daha sonra Teşvikiye Camii'ne getirildi. Burada ikindi vakti kılınan cenaze namazına Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Emin Cankurtaran, Galatasaray Kulübü eski Başkanı Selahattin Beyazıt, takım kaptanı Tayfur Havutçu, Mustafa Doğan ve Serdar Özkan da katıldı.

Şeref Görkey'in cenazesi daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!