ABD’den İsrail’e işgali genişletme tepkisi

Güncelleme Tarihi:

ABD’den İsrail’e işgali genişletme tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2014 01:10

İsrail’in Batı Şeria'da 400 hektarlık Filistin toprağına el koyma kararına ABD yönetimi tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı söz konusu adımın müzakere sürecine zarar vereceğine dikkat çekerek İsrail hükümetine karardan vazgeçme çağrısı yaptı.

İsrail'in önceki gün açıkladığı karara Türkiye, Fransa, Almanya ve İngiltere’den sonra ABD de tepki gösterdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in kararına yönelik derin kaygı duyduklarını ifade etti. İsrail’in yerleşim faaliyetlerine karşı olduklarını uzun süreden bu yana açık bir şekilde dile getirdiklerini belirten Psaki, “İsrail hükümetini bu karardan vazgeçmeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı. Bu adımların İsrail’in açıkladığı, Filistin ile nihai statü anlaşması müzakeresi yapılması amacına zıt olduğunun belirten Psaki, bu kararın eyleme geçmesi durumunda İsrail hükümetinin çok rahatsız edici bir mesaj vermiş olacağını kaydetti.

Psaki, “İki devletli çözüm müzakerelerine olan beklentilere zarar verecek herhangi bir tek taraflı adıma yönelik güçlü karşıtlığımızı iki tarafa da vurgulamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Psaki ayrıca, Doğu Kudüs’ten gelen yeni yerleşim planları haberlerinden de derin endişe duyduklarının altını çizdi. Beytüllahim yakınlarındaki toprakların yer aldığı yeni yerleşim planı, İsrail'in son 30 yıldaki en büyük toprak ilhakı girişimi olarak görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!