Hikayeyi sevmiyoruz

FENER seyircisi ne olursa olsun takımını yalnız bırakmaz. Hele ki, bir gün önce G.Saray mağlup olmuş. Ama Fener Stadı’ndaki seyirci, yarıdan az.

Şu bir gerçek, kimse hikaye dinlemeyi sevmiyor. La Fontaine’den masalları da. Mağlup olmak ya da galip gelmek önemli değil, sahada takımının iyi mücadele etmesini ve güzel futbol oynamasını istiyor.

Dönelim bakalım. Biri devamlı pompalanan, sezon başında Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalde mücadele etmek isteyen Fenerbahçe, diğeri İkinci Lig’den bu sene çıkmış, yeni bir teknik direktör ve tamamen toplama bir takım. Aslında bu toplama kelimesine Ankarasporlular alınabilirler ama, alınmasınlar. Çünkü, dün gece o toplama takım, bu Fenerbahçe’ye göre çok daha kontrollü, düzenli, göze hoş gelen futbol oynadı. Fenerbahçe seyircisi artık ıkına sıkına galibiyetlerden ve zorlama futboldan bıktı.

Dünkü maçın ana fikri; Rüştü’nün, takımı 1-0 galipken 78’inci dakikada ısrarlı vakit geçirme nedeniyle gördüğü sarı karttı.

Olmayan bir faul ve gol

Nobre
’nin geldiği günden bugüne kadar ceza alanı civarında kendini atarak, hakemi yanıltarak (Van Hooijdonk ve Alex’in tehlikeli frikikleri için) kazandırdığı en az on tane pozisyonu sayabilirim. Mesela bunlardan bir tanesi, 0-0 giden ve aynı pozisyondan ilk golü kazandırdığı Samsun maçı. Dün gece de faulle uzaktan yakından alakası olmayan bir pozisyondan hakemi aldatarak kazandırdığı faul atışı ve ardından gelen maçın tek golü.

Daha önceleri Fenerbahçe takımında iyi mücadele eden biraz Tuncay, biraz daAurelio’ydu. En iyi top kullanan da beğenmedikleri Alex. Bu kadar mücadele edip iyi oynamasına rağmen Selçuk’un, kalesine 60 metre mesafede bir pozisyonda o ikinci sarı kartı görmemesi gerekirdi.

Yusuf Fener’e döndü!

Ankaraspor’daki eski Fenerli Yusuf, ‘Bir gün Fenerbahçe’ye döneceğim’ demiş. Bence dün gece Fenerbahçe’ye döndü. Çünkü, onlardan oynadı. Fener’de oynarken takımına bu kadar yararlı olmamıştı.

Hakem iyi niyetli ama, acemi. Özellikle en az 6-7 pozisyonda futbolcularla verkaça girmeye kalktı veya onların pozisyonlarını bozdu. Yani hep oynama alanının içinde gezdi.

Sonuç olarak Fenerbahçe yine kazandı. Herhalde dün gece Fenerbahçe’nin oyunundan ve Fener Stadı’ndaki atmosferden, Fenerbahçe’nin teknik direktörü de mutludur, başkanı da.
Yazarın Tüm Yazıları