Afganistan'da paintball keyfi

Güncelleme Tarihi:

Afganistanda paintball keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 09:01

Patlayan bombalar, çatışmalar ve yaşanan savaşla dünyanın gündeminden düşmeyen Afganistan'da ironik bir şekilde oyuncak silahların kullanıldığı paintball sahası açıldı.

Haberin Devamı

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay/86473/4369/1/27103672/afganistanda-paintball-keyfi

Paintball, Kabil’de Taliban’nın düşmesinden sonra orta ve üst sınıf tarafından kabul gören bir hobi oldu.

Abbas Rizaiy, 10 sene önce İran’dan Afganistan’a taşınan Abbas Rizaiy ise en sevdiği oyun olan 'Call to Duty'den esinlenerek ülkede paintball sahası açan ilk isim oldu.

Bilmeyenler için paintball, özel kask, gözlük ve kıyafetlerle, kurşun yerine boya tüpleri fırlatan oyuncak silahlarla oynanıyor. Oyunun amacı ise 'karşı gruptakileri silah ile işaretlemektir' şeklinde özetlenebilir.

Rizaiy, kullanılan silahların hızı azaltılarak ses seviyesinin düşürüldüğünü, böylelikle saha çevresindekilerin rahatsız olmasının önüne geçildiğini belirtti. Ancak gürültü sorununu çözen Rizaiy, başka bir sorunla karşı karşıya; o da Hindistan’dan getirtmeye çalıştığı silahların altı aydır gümrükten geçememesi.

Haberin Devamı

Afgan kadınların akrabaları dışındaki erkeklerle vakit geçirmesi hoş karşılanmadığından, paintball sahasının ziyaretçileri genellikle erkekler. Oysa Rizaiy, kadınların da bu paintball oynamasından yana.

Paintball dışında Afganistan’da birkaç sene önce açılmış bowling sahası, havuz ve Kabil’in biraz dışında bulunan 9 delikli bir golf sahası bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!