Akıllı olan kazandı

TAM bir taktik savaşı oldu. Bu sefer Hagi formsuzdu, Ümit Kayıhan, müthiş formda. Bir defa Ümit Kayıhan, G.Saray takımının etkili oyunculardan kurulduğunu, oyunu her an değiştirebilecek yapıya sahip olduğunu peşinen kabul etmiş. Neden?

Hagi oyunu koparmak için kaç hücumcu soktuysa, Ümit Kayıhan, hepsinin başına bir bekçi verdi. Ama Burhan’ı arkada mutlaka boşta oynattı. Yani liberolu. Hani eskilerin ‘süpürücü’ dediği oyuncu. Hakikaten de Burhan, ortalığı çok iyi süpürdü. En ufak bir toz bile kalmadı.

Diyarbakır orta sahası da Yasin’in liderliğinde topa hiç dan-dun vurmadı. Yasin, oyunun başında iki-üç kez gereksiz top kaybı yapmasına rağmen -niyeti vurmamak olduğu için hep iyi kullanmak istedi- çok faydalı işler yaptı. Daha sonraki dakikalarda arkadaşları da çok iyi boş alan yaratıp kendilerini gösterince Diyarbakır, G.Saray’ın süratli oynamasını engelledi.

Orta sahası bitik

Bir de yeşil kırmızılılar hücumda topu kaybettikten sonra hemen bastırmadılar, bir oyuncuları yalandan markaj yaptı, hepsi en kestirme yoldan geriye döndüler. Burada önemli bir nokta var. Hiçbir zaman ceza alanı yayına kadar gerileyip G.Saray’ın atılan cephe toplarında onlara karambol şansı vermediler. Hücumda ayağa attıkları toplarla da iyi pozisyon yakaladılar.

İlk yarı çok enterasan. Koca 45 dakikada hem G.Saray, hem Diyarbakır kaleye toplam beş şut attılar. Bir tanesi Yasin’le kaleyi buldu. Onun da dakikası 45’ti.

Ümit Kayıhan ilk 60 dakikada iki hücumcu ile dörtlü G.Saray defansını oyaladı. Asıl sorun G.Saray’ın orta alanındaydı. Sayalım... Volkan, Sabri, Ergün ve Baliç... Biraz geriye gelen Necati... Ergün hariç hiçbirisi araya gol tehlikesi yaratacak paslar atan oyuncular değil. Ergün de zaten bitik. Onun için de bu alanda Diyarbakır istediğini yaptı.

Hakan’ı Ramazan çarptı

Hagi, Baliç’
i niye aldı, anlamak mümkün değil. Bir tek o, çizgiye gidip yandan orta yapabiliyordu. Yalnız bir başka gerçek daha var. Mesela Hakan Şükür. Diyorlar ki: ‘Ersun Yanal, milli takıma almadığı için moral bozukluğu var.’ Hayır, Hakan Şükür’ü Ersun değil, Ramazan çarptı.

Yalnız çıplak olarak ilk kez seyrettiğim Diyarbakırspor kalecisi Fadhel beni iyi yönde rahatsız etti. Cin gibi ve her türlü alternatifi anında düşünüyor. İnşallah aynen devam eder.

Galatasaray dün gece Selçuk Dereli’yi bile rahatsız edemedi. Bence yaptığı tek hata, 88’de Sabri’ye göstermediği sarı karttı. Sarı kırmızılılar sakın bahane bulmasınlar. Tiyatro seyircisi gibi bir Diyarbakır seyircisi var. Milli marşı da mırıltılı söylüyorlar, tezahüratı da mırıltılı yapıyorlar.
Yazarın Tüm Yazıları