CHP'li Çıray: Gül'e darbe girişimini biz engelledik

Güncelleme Tarihi:

CHPli Çıray: Güle darbe girişimini biz engelledik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 15:47

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, "CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun demokrat tutumu olmasaydı, Erdoğan, Gül'e 27 Nisan bildirisiyle yapılamayanı yapmıştı. Bir kanunla, Gül'ün tekrar cumhurbaşkanı seçilme hakkını elinden almıştı. Gül'e yapılan hak gasbını ve darbe girişimini Anayasa Mahkemesi'ne giderek biz engelledik" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Çıray, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hem cumhurbaşkanı hem de gölge başbakan ve genel başkan olmak istediğini ileri sürdü.


Erdoğan'ın, otoriter rejimlere özgü olan tek adam zihniyetiyle Türkiye'ye "şef", "efendi" olmak istediğini savunan Çıray, şunları kaydetti:


"Bu nedenle önünde en önemli engellerden biri olarak gördüğü Gül'ün önünü dün de kesmeye çalıştı, bugün de çalışıyor. CHP'yi ikide bir Anayasa Mahkemesine gitmekle eleştirenlerin dikkatine sunuyorum; CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun demokrat tutumu olmasaydı, Erdoğan, Gül'e 27 Nisan bildirisiyle yapılamayanı yapmıştı. Bir kanunla Abdullah Gül'ün tekrar cumhurbaşkanı seçilme hakkını elinden almıştı. Gül'e yapılan hak gasbını ve darbe girişimini Anayasa Mahkemesine giderek biz engelledik. Her fırsatta askeri vesayetten ve darbeden söz etmeyi seven Erdoğan'ın '27 Nisan darbe değildir' demesinin sırrı budur işte."

Haberin Devamı


Gül'ün, AK Parti'nin kurucusu olarak, partinin başına yeniden gelmek için sahaya ineceğinin işaretlerinin olduğunu öne süren Çıray, "Gördüğümüz kadarıyla Abdullah Gül, gelişmelerden memnun değil. Partiye hizmet edeceğini söylüyor. Gazeteciler soruyor, 'Partiye üye olacak mısınız?' diye. O ne diyor? Ben bu partinin kurucusuyum. Bu sözler, iyi anlayanlara gayet net mesajlar içeriyor" değerlendirmesinde bulundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!