ÖSYM, LYS sonrası üniversite yerleştime sonuçlarını açıklandı

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM, LYS sonrası üniversite yerleştime sonuçlarını açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2014 02:16

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2014 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonrasında tercihlerin yerleştirme sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

SONUÇLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM’den yapılan açıklamada,”Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 23 Mart 2014 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 14-15-21-22 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2014-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkez? yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır” denildi.

Bugün saat 17:45 itibariyle adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenebilecek.

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 1 milyon 903 bin 242 adaydan, 1 milyon 239 bin 761’inin tercih hakkını kullandığı kaydedildi. Yerleştirme sonuçlarına göre, devlet üniversitelerine 611 bin 779 aday yerleşirken, vakıf üniversitelerine 113 bin 43 aday yerleşti.

Haberin Devamı

LYS BİRİNCİSİ BOĞAZİÇİ'Nİ SEÇTİ

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre ham puan ve yerleştirme puanlarında MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Ordu Fen Lisesi öğrencisi Safa Can Medin, küçüklükten beri hayalini kurduğu Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Medin, çocukluktan beri hayalini kurduğu bölümü kazanmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını söyledi.

Disiplinli, az ve öz çalışarak başarıyı yakaladığını ve sonuçlarını bugün aldığını anlatan Medin, şunları kaydetti:

"LYS sonuçları beklediğimizden biraz erken açıklandı. Açıklandığını duyduğum an hemen ÖSYM'nin sitesine girerek sonuçlarımı kontrol ettim. Çocukluk hayalim Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini görünce çok mutlu oldum. LYS'deki puan durumuma göre burası benim için çok sürpriz olmadı ama yine de çok sevindim. İlk mutluluğumu da ailemle paylaştım. 1-5 Eylül tarihleri arasında kayıt zamanı başlıyor. Üniversitemi görmek için çok sabırsızlanıyorum. En kısa zamanda Boğaziçi Üniversitesine gitmek. oraları görmek istiyorum."

Artık önünde üniversite süreci olduğunu ifade eden Medin, üniversiteyi birincilikle bitirmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!