Ahmet Ercanlar'la 24 saat Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 10:13

Sarı lacivert kulüpte neler oluyor, transeferde kim, gelecek kim gidecek, kamptan son dakika haberleri, taraftar gruplarından haberler, sosyal medyada kulüple ilgili önemli paylaşımlar, röportajlar hepsi ve daha fazlası 24 saat Ahmet Ercanlar'la burada olacak.

Haberin Devamı

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe


İŞTE CANER'İN SON DURUMU

Fenerbahçe'de ayak başparmağında kırık şüphesiyle hastaneye giden Caner Erkin ile ilgili müjdeli haber geldi.

Başarılı futbolcunun 10 gün sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Kulüpten yapılan bilgilendirme şöyle: Caner'in Sağ ayak baş parmağı altındaki bağlardan ikisinde kısmi yırtık, kemik ödemi, yumuşak dokuda kanama ve ödem tespit edildi tedavisine başlanıldı.

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü, başkan Aziz Yıldırım’a hakaret içeren bir tweet’i retweet ederek takipçileriyle paylaşan Galatasaraylı futbolcuyu hem TFF’ye şikayet edecek hem de savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Süper Kupa finaline damga vuran isimlerden Galatasaraylı Felipe Melo, bu kez Twitter’dan yayınladığı bir mesajla olay yarattı. Sarı kırmızılı bir taraftarın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a hakaret içeren bir tweet’ini retweet eden Brezilyalı futbolcuya, sarı lacivertli camiadan büyük tepki geldi. Fenerbahçe yönetiminin söz konusu tweet nedeniyle Felipe Melo hakkında suç duyurusunda bulunacağı ve Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuracağı öğrenildi.

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe


FENERBAHÇE’NİN TANIĞI ABİTOĞLU

Sarı lacivertli kulüp, Volkan Demirel’e verilen 3 maçlık cezayı onayan Tahkim Kurulu’na tepki gösterdi. Israrla talep etmelerine rağmen duruşmalı toplantı yapılmadığını söyleyen Fenerbahçeliler, “Duruşma yapılsaydı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu’nu tanık olarak çağıracaktık” dediler.

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’nun, Volkan Demirel’e verilen 3 maçlık cezayı onaması, Fenerbahçe camiasında tepkiye yol açtı. Tahkim’in kararıyla ilgili son derece önemli iddialarda bulunan sarı lacivertli kulübün hukukçuları, şu ifadeleri kullandılar:
1-) Volkan Demirel’in Tahkim Kurulu’ndaki savunması için duruşma istedik; korktular.
2-) Aziz Yıldırım bizzat kendisi o duruşmaya gidecekti; istemediler.
3-) Tahkim Kurulu duruşmalı toplantı yapsaydı hakemi tanık olarak çağıracaktık; buna olanak vermediler.
4-) Kurul üyeleri, toplantı duruşmalı olmasın diye telekonferans yoluyla toplandılar.

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe


GÖZYAŞLARINI GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ İLE SAKLADI

Haberin Devamı

2009-10 sezonunda başladığı Fenerbahçe kariyerine bugün yapılan resmi açıklama ile nokta koyan Cristian Baroni’nin vedası göz yaşları ile oldu. Sabah saatlerinde kulübe giden Cristian göz yaşlarına boğulunca güneş gözlüklerini taktı ve kulübün güvenliklerinden, FB TV çalışanlarına kadar herkese sarılarak veda etti. Tüm personele hoşça kal diyen Cristian’ın sürekli olarak göz yaşı dökmesi kulüp çalışanlarının da çok duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Başarılı futbolcu kulüp çalışanlarına vedasının ardından soluğu Samandıra’da aldı.

Tek tek tüm takım arkadaşklarına veda eden Cristian yine göz yaşlarına boğuldu. Takım arkadaşlarının yoğun ilgisi ile karşılaşan sambacı tüm takım arkadaşlarına sarılarak vedalaştı. Cristian için sarı lacivertli kulüp Karabükspor maçı öncesi mini bir veda töreni düzenleyecek ve Cristian’a plaket verilecek.

Haberin Devamı

BİR DÖNEM KAPANDI DIEGO DÖNEMİ BAŞLADI

Cristian’ın da ayrılması ile sarı lacivertli kulüpte bir zamanlar sayıları 7’ye kadar yükselen Brezilyalı dönemi de sona erdi. Edu, Vederson, Roberto Carlos, Aurelio, Deivid, Andre Santos, Alex’in tek tek takımdan ayrılmasının ardından takımdaki Brezilyalıların son temsilcisi olan Cristian Baroni’nin de vedası ile sarı lacivertli kulüpte bir dönem sona erdi. Tek Brezilyalı olarak bu sezon takıma katılan Diego Ribas kaldı.

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe


VALİ DAYANAMAYIP STADI TERK ETMİŞ

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa maçını tribünden izleyen Manisa Valisi Erdoğan Aktaş'ın, yaşanan olaylara dayanamayıp stadı terkettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

VALİ TERK ETMİŞ
Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Galatasaray ile oynadıkları Süper Kupa maçında yaşanan olaylar nedeniyle Manisa Valisi Erdoğan Aktaş'ın stadı terkettiğini söyledi.Karşılaşmada ortaya çıkan tabloya devletin el koyması gerektiğini savunan Uslu, şöyle konuştu:

"Protokol tribününün hemen önündeki taraftarlar bana ağır küfürler etti. Vali'ye, bunların neden engellenmediğini sordum. O da bana 'O tarafa bakmayın o zaman' diye yanıt verdi. Bunun üzerine Vali’ye, 'Eğer engelleyemiyorsanız biz otele gidelim, maçı orada izleyelim. Burada durmamızın anlamı yok' dedim. Vali, bu sözüm üzerine ekibiyle birlikte oradan ayrıldı. Oradaki taraftarların yaptığının cezasını Galatasaray Kulübü de çekiyor. Halbuki güvenlik güçleri olayları yapan kişileri hemen orada alıp çıkarsa ve yasaya göre cezalandırsa bu sorunlar olmayacak. Kulüplere yazık değil mi? Kulüpler yasa uygulanmadığı için mağdur oluyor. O bölgede Fenerbahçe taraftarları olsa belki onlar da Galatasaraylılara aynısını yaparlardı. Devlet görevini yerine getirmeli. “


Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe



BAŞKAN FUTBOLCULARI TEK TEK UĞURLAYACAK

Haberin Devamı

Fenerbahçe Futbol Takımı, Galatasaray maçı öncesi ilk toplantısını saat 12.00'de yaptı. Yaklaşık yarım saat süren toplantıda teknik direktör İsmail Kartal, taktik analizler yaparak, rakibin zayıf yönlerini anlattı. Saat17.00 sularında başkan Aziz Yıldırım otelde futbolcularla bir araya gelecek ve tıpkı bundan önceki büyük maçlarda olduğu gibi hepsinin tek tek ellerini sıkarak şans dileyecek. Cezalı olduğu için maçı statta izleyemeyecek olan Yıldırım, karşılaşmayı Anemon Otel'de yakın arkadaşlarıyla birlikte otelden takip edecek.

18 GARSON GETİRİLDİ
Fenerbahçe'nin kaldığı otel olan Anemon'a kalabalık bir kafile ile gelen sarı lacivertliler için otel personeli yeterli gelmedi. Bunun üzerine otel yönetimi İzmir'den özel bir şirketten Fenerbahçe'ye hizmet etmesi için 18 adet garson daha getirildi. Otelde sadece bir kaç saat kalacak olan garsonlar daha sonra İzmir'e gidecek.

YILDIRIM KUŞ UÇURTMUYOR
Fenerbahçe'nin kaldığı otelde tüm kontrol Yıldırım'ın elinde otele futbolculardan imza almak için girmek isteyen taraftarlara izin verilmiyor. Yıldırım futbolcuların kaldığı otelde aşağı lobiye dahi inmedi. Herhangi bir aksilik olmaması için Yıldırım bizzat her şey ile ilgileniyor.




Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe


Diego’dan müjde…

Fenerbahçe’de merakla beklenen soru yanıtını buldu. Diego Galatasaray karşılaşmasında forma giyebilecek. Yıldız futbolcu dün akşam takım ile birlikte çalışırken hazır durumda olduğu gözlendi. Sakatlığı sürerken de takımla arasındaki fark açılmasın diye özel antrenmanlar yapan Brezilyalı yıldızın form durumu gayet iyi. Ancak İsmail Kartal, Diego’nun Galatasaray maçında ilk 11’de başlayıp başlamayacağına henüz karar vermedi. Tecrübeli teknik adam bu kararını maçtan önce yapılacak son antrenmanda verecek.

Bu arada Fenerbahçe, Galatasaray karşılaşmasına kadar dış dünyaya kapandı. Sarı lacivertliler tüm antrenmanlarını basına kapatırken bugünden itibaren futbolcularla analiz toplantıları başlayacak. Bu toplantılarda rakibin tüm olumlu ve olumsuz yönleri futbolculara toplu ve gruplar halinde anlatılacak. Teknik patron İsmail Kartal analiz ekibi ile birlikte sarı kırmızılılar ile ilgili raporlarını çıkarttı. Rakip hakkında kısa videolar hazırlandı ve bu videolar ile antrenman saatleri dışında futbolcular teorik olarak Galatasaray’ı ezberleyecekler.

Krasiç, Yobo ve Cristian görüşme odasına

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, U-21 takımı ile çalışmalarını sürdüren Krasiç, Yobo ve Cristian üçlüsü ile Cuma gününe kadar görüşme yapacak. Bu 3 futbolcuyu da gitmek için ikna etmeye çalışacak olan Yıldırım Galatasaray karşılaşmasına kadar kontenjan sorununu çözmek için çaba sarf edecek. Özellikle Krasiç'e hiç bir talip çıkmaması sarı lacivertlilerde sıkıntı yaratıyor. Sırp futbolcu 2 yıl daha sözleşmesi oldupu için sarı lacivertlilerden 4.5 milyon Euro alacaklı durumda. Fenerbahçe bu sorunu Krasiç'i bir şekilde elden çıkartarak çözmeye çalışacak.


Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe


ROMA İZLENİMLERİ...

Fenerbahçe ile Roma arasında oynanan karşılaşma öncesi Roma takımının kampını ziyaret ettik. Buraya Salih’in medya buluşması için gitmiştik. Erkan Koyuncu’nun yaşamını kaybetmesinin ardından meydana gelen tartışmalar sonucunda Roma Kulübü’nün medyaya bakışını da bu şekilde öğrenme fırsatı bulacaktık. Öncelikle şunu belirtelim. Roma kulübü de tıpkı Türk kulüpleri gibi medyaya ciddi bir mesafe koymuş durumda. Uçaktan indikten sonra Roma’nın tesislerine gittik ve Roma’nın medya sorumlusu Simone Dl Segni ile whatsapp’tan bir görüşme gerçekleştirdim. Segni’ye tesislerin şehrin dışında olması nedeniyle dışarıda herhangi bir restaurant ve cafe olmadığını belirttikten sonra medya odasında oturup bekleme imkanı olup olmadığını sordum. Ancak Roma Kulübü’nün medya sorumlusu bunun mümkün olmayacağını ve belirtilen saat dışında içeriye giremeyeceğimizi belirtti.

TESİSLERİN KAPISI TÜM GÜN AÇIK

Roma tesislerinin girişinde otomatik açılan bir kapı vardı. Ama bu Galatasaray ve diğer kulüplerinin tesislerinin aksine sürekli olarak açıktı. Bütün gün boyunca kapıda bekleyen Roma taraftarları bu kapıdan girme girişiminde bile bulunmuyor. Kendilerine belirlenen yerlerde futbolcuların çıkışlarını bekliyorlar. Tesise giriş çıkış ise küçük bir kapıdan yapılıyor. Bu kapı dışında hiç kimse içeri girmeye bile teşebbüs etmiyor. Futbolcular arabaları ile sürekli açık olan kapıdan çıkıyorlar ve taraftarların içine giriyorlar. Taraftarlar burada oyuncuların arabalarını durdurup onlardan imza almaya çalışıyorlar. Bazı futbolcular duruyor ve tek tek tüm taraftarlarla arabadan inmeden fotoğraf çektiriyor ve imza veriyor. Bazı futbolcular ise –örneğin Totti- durmadan gaza basıp gidiyorlar. Orada saatlerce Totti’yi bekleyen Roma taraftarları ise bunun son derece normal olduğunu düşünüp kapıya yönelip diğer futbolcuları bekliyorlar. Yani futbolcular ile taraftarlar arasında sanki bir anlaşma var. Eğer biri durmazsa kimse ona en küçük bir tepki vermiyor. Arabası ile duranlara ise ölçülü bir şekilde gidiyorlar ve hem sohbet edip hem imza alıyorlar…

MEDYA İLİŞKİLERİ...

Roma kulübünün medya ilişkisine geri dönecek olursak şunları ifade edebiliriz; Bizim ülkemizde medya ilişkileri sanki daha yakın…Örneğin Fenerbahçe muhabirleri Samandıra tesislerine gittiğimiz zaman bize ait olan bekleme odasına girip antrenman saatini bekleyebiliyoruz. Burada kahve ve çay servisi yapılıyor. Salih Uçan’ın basın toplanıtısı başlamadan önce Roma’nın medya sorumlusu Simone Dl Segni, basın mensuplarından soru sormak isteyenlerin tek tek isimlerini aldı ve soruları bu sıraya göre sordurdu. Bu da garip bir uygulamaydı.Bazen verilen yanıtlara göre soru sorma isteği duyabiliyorsunuz. Bu tarz bir uygulama sizi daha kalıpsal bir soru sormaya zorlayanbiliyor.

Soru yanıt bölümünden sonra tüm gazetecilerin Salih’e özel soru sorabileceği belirtildi. Ama burada da bir gariplik vardı. Çünkü bu “özel soruyu” diğer gazetecilerin içinde sormamız isteniyordu. Bu da Türk gazetecilerin isteği ile değiştirildi. Salih başka bir bölüme alındı ve burada özel soru sorma imkanımız oldu. Burada da Simone Dl Segni’nin müdahalesine rağmen Salih’in ricasıyla sorduğumuz sorunun devamını da sormayı başarabildik.

Kısacası Roma kulübü tıpkı Avrupa’nın dev kulüpleri ve Türk kulüpleri gibi medya ile arasındaki mesafeye çok dikkat ediyor. Ancak özellikle taraftarlarının yoğun ilgisine rağmen ölçülü olmaları onların işlerini kolaylaştırıyor. Futbolcular da taraftarlardan kaçmak yerine onlarla ilişki içinde olabiliyor. Bu neden Türkiye’de yapılamıyor sorusunun yanıtı aslında bekleyen taraftarkarın yaklaşımında gizli biraz da…Roma taraftarı en küçük bir taşkınlık yapmadan ve durmayanlara bile en küçük bir tepki vermeden futbolculara saygı gösteriyor. Türkiye’de bu saygıyı görebilmek mümkün değil…

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe


Fenerbahçe teknik patronu İsmail Kartal teknik ekibini yavaş yavaş belirledi. Ekibe 1 ismin daha katılması bekleniyor. Kartal’ın antrenör ekibinin son ismi ise geçmiş yıllarda Kocaelispor’da oynadığı futbolla hatırladığımız, Kartal’ın eski yardımcısı Sefer Yılmaz oldu. Dilerseniz Kartal’ın teknik ekibini tek tek tanıyalım…

Murat Öztürk (Yardımcı antrenör ve kaleci antrenörü): Çok uzun yıllardır Fenerbahçe’de devam ediyor. Kalecileri bilimsel çalışma yöntemleri ile başarıya ulaştıran isim olarak görünüyor. Kartal kurumsal hafızası en yüksek isim olan Murat Öztürk’ü yardımcısı olarak belirledi. Öztürk ekibin en kıdemli ismi olarak hem kalecileri çalıştıracak hem teknik direktör yardımcılığı yapacak.

Sefer Yılmaz (Yardımcı antrenör): Takımın antrenörlerinden bir tanesi de o oldu. İsmail Kartal ile birlikte Sivasspor’da şampiyonluk yaşadı. Anadolu takımlarını çok yakından tanıyor ve özellikle ligde analiz konusunda İsmail Kartal’ın en yakınındaki isim olacak.

Zeki Göle (Yardımcı antrenör):
Alt yapıdan oyuncu çıkartmata zorlanan sarı lacivertliler alt yapıdan antrenör çıkarttı. F.Bahçe U17 takımında başarılar kazanan Zeki Göle ödülünü A takıma çıkarak aldı. Göle artık A takıma çıkan gençlerle yakından ilgilenecek.

Fatih Yıldız (kondisyoner):
Grup çalışmaları ve bireysel çalışmaların yanı sıra sakatlık sonrası güçlenme programları konusunda uzman. Kartal’ın ekibinin hem genç hem de yetenekli isimlerinden bir tanesi

Melikşah Sezgin (Analiz uzmanı):
Ersun Yanal döneminde analiz ekibinde yer aldı. O da alt yapıdan A takıma getirildi. Canlı analizler yapıyordu. Artık rakip analiz sisteminin parçası.

Mete Soygül (Yardımcı antrenör):
Hollanda'dan transfer. Hollanda’da bir Türk takımı ile bölgesel şampiyonluk yaşadı. Bir süre takım ile birlikte olacak. Sonra profesyonel sözleşme imzalanıp imzalanmayacağına karar verilecek.

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe


AZİZ YILDIRIM TEKNİK HEYET FUTBOLCULARLA YEMEKTE

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yeni teknik heyet ve futbolculara Faruk Ilgaz tesislerinde bir yemek veriyor. Sakin bir havada geçen yemeğe tüm futbolcular katılırken Yıldırım dışında bazı yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Yıldırım’ın yemeğin sonunda futbolculara yönelik bir konuşma yapması bekleniyor.


Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe


O MENAJER KONUŞTU

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bugün Milliyet'te yer alan röportajında bir restauranta giderek kız arkadaşı ile oturduğunu, yanlarında ise bir menajer olduğunu belirtmişti.

Bahsedilen menajerin kim olduğu ise merak konusuydu. Hürriyet o menajere ulaştı. Yanal'ın birlikte oturduğu menajer Mithat Halis'ti. Halis o günle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray maçlarını izledikten sonra Ersun Yanal ile buluşmak için Kopenhag'a gittim. Hocaya otelde görüşelim dedim. Hoca ise buna gerek olmadığını, futbolculara izin verdiğini, güzel bir restaurant ayarlamamı istedi. Ben de bildiğim bir restaurantı ayarladım. Oraya gittiğimde o kadını ilk kez gördüm. Sanki o kadını ben ayarlamışım gibi bir hava oluştu. Benim işim futbol başka bir şey bilmem. O gece o kadınla aynı masada oturduk. O gece kendisini tanıdım. Ertesi gün maça gittik. Ersun Yanal bana, o kadına, TFF Kopenhag scout'undan Adnan Bey ve kızına 4 bilet ayırmıştı. O 4 bileti aldım ve bir tanesini Yanal'ın arkadaşına verdim. Hatta bileti bize kulüp yetkilileri verdi. Maçı da Yanal'ın arkadaşı ile izledim. Ben olayla tüm ilgim budur. Fenerbahçeli yöneticiler bu konuda beni yanlış anlamışlar."




Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe


AZİZ YILDIRIM’IN ŞİFRELERİ
Fenerbahçe geride bıraktığımız haftada tarihinin belki de en sallantılı günlerini geride bıraktı. Öyle bir haftaydı ki kulüpte deyim yerindeyse yer yerinden oynadı. Pazartesi futbolcularla başlayan fırtına, Salı günü kurumsal yapının çalışanları ile, Çarşamba günü Ersun Yanal ile, Perşembe günü ise Samandıra personeli ile devam etti. Cuma günü Aziz Yıldırım’ın yaptığı basın toplantısı ise fırtınanın zirve noktasıydı. Artık bu fırtınanın yavaş yavaş durulması ve her şeyin normale dönmesi beklenirken Yanal’ın istifası geldi…Peki Yıldırım neden bu çıkışı yaptı. Yıldırım’a yakın isimleri aradık. Hepsi ile tek tek görüştük. Gelin Yıldırım’ın şifrelerine birlikte bakalım…

1-BU YIL FORMA SENESİ
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bu yılı forma senesi olarak belirledi. Sarı lacivertlilerin başkanı daha önce Hürriyet’te okuğunuz gibi Fenerium’a da el koymuştu. Bu fırtınanın temelinde Yıldırım’ın bu yılı forma ve sine-i millet’e dönme senesi olarak görmesi gösteriliyor.

2-TEHLİKEYİ GÖRDÜ
Yakınlarına göre Yıldırım sadece futbolcuların değil tüm kulübün büyük bir rehavet içinde olmasından dolayı tehlikeyi fark etti. Bir süre bekledi. Yıldırım bu beklentinin sonunda beklediği reaksiyonu göremeyince düğmeye bastı. Önce Samandıra’yı sonra kulüp içini deyim yerindeyse hallaç pamuğu gibi attı.

3-TARAFTAR MESAJI ALDI SAMANDIRA ALAMADI
Yıldırım kulüp içindeki forma sezonu sloganındaki mesajı taraftarın aldığını ancak Samandıra’nın alamadığını düşündü. Taraftar forma satışlarında rekorlar kırdırırken futbolcular ve teknik heyetin bu durumun farkında olmadığını düşündü…

4-1 AYDA 3 KEZ MEDYA ÖNÜNE ÇIKTI
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım son 20 günde tam 3 kez medyanın önüne çıktı. Bu taraftara verilen bir mesajdı. Artık onlardan uzak olmayacağını göstermek istedi. Fenerbahçe’de yeni bir dönemin işaretiydi. Sarı lacivertli kulüp bu sezon taraftarı ile bütünleşme içine girmek için adımlar atmaya karar verdi.

5-NORMALLEŞE SÜRECİNE GEÇİŞ
Geçtiğimiz yıllarda taraftarı ile arasında zaman zaman sorunlar yaşayan Yıldırım bu seneyi normalleşmeye geçiş yılı olarak gördü. Tüm camianın artık normalleşmeye geçiş yapması gerektiğini düşünüyor. Bu nedenle futbol takımının performansının çok önemli olduğunu yakın çevresine anlatıyor.

6-O DEMEÇ YILDIRIM’I KIZDIRDI
Yıldırım forma satışları için tüm tedbirleri almışken Ersun Yanal’ın İngiltere’deki Sheffield United karşılaşması öncesi verdiği demeç Kadıköy’de ortamı gerdi. Lig 10. Haftada biter sözü ile manşetlere çıkan bu demeci okuyan Yıldırım bu rehavetin hem teknik heyete hem de futbolculara sirayet ettiğini düşündü ve düğmeye bastı.

7-FUTBOL TAKIMI ÇOK ÖNEMLİ
Yıldırım futbol takımının Avrupa’ya gidememesi ve bu sene forma sponsorluğunun olmaması nedeniyle mali olarak güçlü olmalarının yolunun futbol takımımın başarısından geçtiğini biliyor. Bu nedenle şimdiden işi sıkı tutmak istiyor. Futbolcularının rehavetten erken kurtulması için erken hareket etmek istedi.

8-SORUMLULUK ARTIK YILDIRIM’IN
Yıldırım bu hamlesi ile önümüzdeki sezonun sorumluluğunu da üstüne almış oldu. Başarı ve başarısızlık artık Yıldırım’ın hanesine yazılacak. Yıldırım bu riski aldı. Çünkü bu sene başarılı olmanın kulübün kaderini belirleyeceğini düşünüyor. Fenerbahçe ‘nin maddi olarak kurtuluşunun tek yolu futbol takımının başarısı.




Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe


EMRE İLE VOLKAN’I ÇILDIRTAN TEZAHÜRAT

Soma yararına yapılan 3’lü turnuvada Fenerbahçe ve Chelsea takımları oynarken Volkan ve Emre aleyhine yapılan tezahürat ikiliyi çok kızdırdı. Geçtiğimiz sezon şampiyonluk kutlaması sırasında “Alex de Souza” diye bağıran GFB grubunun olduğu tribüne futbolcuları gitmesini engelleyen iki kaptana yönelik, “Oraya gitmeyelim beyler” ve “Volkan- Emre buraya gelip özür dileyin” diye bağıran grup üyelerinin bu tezahüratına özellikle Emre tepki gösterdi. Bir ara maçı bırakıp tribünlere dönüp bakan Emre Belözoğlu, Türk Telekom tribününe doğru başını salladı. Ardından maçın bitiş düdüğü ile birlikte o tribüne doğru yürümeye başlayan Emre Belözoğlu’nun önüne tepki gösterilen diğer isim Volkan geçti…Emre’yi sakinleştiren Volkan tecrübeli oyuncuyu soyunma odasına doğru götürdü…

YANAL’IN GÖZ YAŞLARI

Fenerbahçe’nin üçlü turnuva karşılaşmalarının ardından teknik patron Ersun Yanal, basın mensuplarının karşısında geçti…Yıldırım’ın hışmına uğrayan Yanal kısa bir basın toplantısının ardından soruları yarın alırım diyerek toplantı odasından ayrıldı. Yanal’ın çok üzgün olduğu gözleniyordu…Toplantı bittiğinde bana doğru döndü ve göz göze geldik. O anda gözlerinin kıpkırmızı olduğunu yani yaşardığını gördüm…Bu çok zor sürecin ardından çok yıpranan Yanal basın toplantısında büyük bir duygu patlaması yaşamıştı.

ÖMER TEMELLİ GÖREVİNİN BAŞINA DÖNDÜ

Fenerbahçe’nin şampiyonluk kutlamasının ardından Başkan Aziz Yıldırım ile küçük bir gerginlik yaşayan Ömer Temelli uzun bir tatile çıkmıştı. Arada kulübe uğrasa da sttan sorumlu yöneticilik görevini bırakmış gibi görünüyordu. Ancak bu hafta kulüpte bir çok olumsuzluk yaşanırken Ömer Temelli yeniden görevinin başına döndü. Temelli’ye bu kadar uzun tatil mi olur esprileri yapılırken Başkan Yıldırım’a en yakın isimlerden biri olan Temelli’nin görevinin başına yeniden dönmesi tüm camiayı sevindirdi…


Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe


SAMANDIRA BOŞ BIRAKILMIYOR

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tarafından takımın izinleri iptal edildikten sonra sarı lacivertli yöneticiler Samandıra’yı boş bırakmıyor. Sarı lacivertlilerde Başkan Aziz Yıldırım’ın talimatı ile bu akşamki antrenmanı da Mahmut Uslu takip etti. Uslu antrenmandan önce futbolcularla ve teknik heyetle sohbet etti. Futbol AŞ’nin Başkanvekili olan Mahmut Uslu’nun antrenmanı takip etmesi sarı lacivertlilerin sıkı yönetime girdiklerinin göstergesi. Başkan Yıldırım’ın geçtiğimiz yıl olduğu gibi her antrenmana bir yönetici gönderilmesi olayını ilerleyen haftalarda hayata geçirebileceği belirtiliyor. Çift antrenmanla günü tamamlayan sarı lacivertliler bu antrenmanları basına da kapatmış durumda.

DANİMARKA’DA NELER OLDU?

Fenerbahçe’de Sevilla karşılaşması öncesi teknik direktör Ersun Yanal tüm futbolcu ve teknik heyete maçtan önce izin vermişti. Bu izinde Kopenhag'da futbolcular serbest bir akşam geçirmişti. İşte ne olduysa o gece oldu. O geceden Başkan Aziz Yıldırım’ın kulağına gelen bazı şeyler olduğu dilden dile dolaşıyor. O gecenin ardından Sevilla maçında oynanan kötü futbol sonrası Başkan Aziz Yıldırım’ın futbolcuları Samandıra’da toplaması ve izinlerini iptal etmesi akılları karıştırdı.

Diego’nun sakatlığı ne kadar sürecek?

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe

Fenerbahçe sağlık kurulu Diego’nun MR sonuçlarını açıkladı. Bu açıklamada Tıp doktoru olmayanların asla anlayamayacağı ibareler yer aldığı için sizin için sakatlığın durumunu sadeleştirilmiş bir halde vereceğiz. Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılan açıklamada “grade 1strain ve fasiada kanama tespit edilmiştir” deniliyor…

Grade1 adale sakatlıklarının en çabuk iyileşeni. Yani oyuncu en geç 1 hafta ya da 10 gün içinde iyileşebiliyor.Bu sakatlık grade 4’e kadar evreleri olan bir rahatsızlık. Yani anlayacağınız Diego bu sakatlığın en hafifi olan grade1 yani çok düşük dereceli yırtık ve kanamaya maruz kalmış. Diego’nun normal yaşantısında ağrı olmayacak. Sadece yapacağı egzersizlerin başında ve sonunda ağrı hissedecek ve birkaç güne kadar bu ağrılar da ortadan kalkacak.

İşte adale sakatlıklarının dereceleri…

Grade I: sadece yoğun aktiviteden sonra ortaya çıkan ağrı (iyileşme süreci 5-7 gün)
Grade II: hastanın performansını etkilemeyen, fakat aktivite esnasında da görülen ağrı,(iyileşme süreci 2-4 hafta)
Grade III: aktivite esnasında görülen ve hastanın performansını orta düzeyde ya da ciddi şekilde etkileyen ağrı,( iyileşme süreci 8-12 hafta)
Grade IV: hem istirahat esnasında hem de aktivite esnasında görülen ağrı. (iyileşme süreci + 3ay

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe


NEDEN HEP MAVİ FORMA

Fenerbahçe 3 hazırlık karşılaşmasına da mavi formaları ile çıktı. Bu sezon formaları taraftarları tarafından çok beğenilen sarı lacivertliler şu ana kadar çubuklu ve beyaz formalarını giymediler. Peki bunun nedeni neydi? Çubuklu ve beyaz forma neden giyilmemişti? Bunun nedeni araştırdık ve ortaya bir pazarlama stratejisi çıktı.

Sarı lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, çubuklu formanın zaten çok fazla satılacağından emin. Beyaz formanın da ligde deplasmanda giyileceği için belirli bir seviyede satılacağını düşünüyor. Yıldırım mavi formanın da diğer formalar kadar çok satılabilmesi için hazırlık maçlarında mavi formanın giyilmesini istedi. Yani bu bir pazarlama stratejisi. Ligde ise iç sahada çubuklu deplasmanda çoğunlukla beyaz, zaman zaman da elektrik mavisi forma ile sahaya çıkılacak…

YILDIRIM İLE AKIN MAHKEMELİK
Fenerbahçe’nin seçimli olağan kongresinde hatırlanacağı gibi başkan Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar’ın yönetim listesindeki Hamdi Akın arasında bir tartışma yaşanmıştı. Yıldırım bu tartışmada Akın kendisini tebrik etmek için yanına geldiğinde, “Fenerbahçeli olun. F.Bahçe'yi satanlar ile işim olmaz. F.Bahçe'yi satmayın. Ben içerideyken neredeydin” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler medyaya da yansımıştı. Bu sözler nedeniyle eski yönetici Hamdi Akın, Başkan Aziz Yıldırım’ı dava etti. Akın bu sözlerle kendisine yönelik bir hakaret olduğunu belirterek Yıldırım aleyhine dava açtı. Akın davada gazetecileri de şahit gösterdi.

'FENERBAHÇE'Yİ SATANLARLA İŞİM OLMAZ'

İMZA GÜNLERİNE DEVAM
Geçtiğimiz hafta bir günde 1250 forma sattıran imza günlerine önümüzdeki günlerde de devam edilecek. Yarın Suadiye Fenerium mağazasında Mert Günok ve Alper Potuk forma imzalayacak. Organizasyon saat 14 ila 16 saatleri arasında olacak. 6 Ağustos Çarşamba günü ise Akasya AVM Fenerium mağazasında Mehmet Topal ve Raul Meireles taraftarların formalarını imzalayacaklar. Bu organizasyonlarda 30 Temmuz’da Şükrü Saraçoğlu Fenerium’da gerçekleştirilen organizasyon sırasında öncelikli kart alan taraftarlar sıraya girmeden formalarını imzalatabilecekler. En büyük sponsorumuz taraftarımız sloganı ile bu sezon forma satışlarını yapan sarı lacivertlilerde tüm futbolcular bu imza günlerine sıra ile katılacaklar.

Ahmet Ercanlarla 24 saat Fenerbahçe
AHMET ERCANLAR'IN ESKİ YAZILARI


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!