Kopmalar başlıyor

SÜPER Lig’de 10. hafta maçları oynanıyor. Daha önümüzde 24 hafta var. Süper kalitesiz ligimizde, yukarısı yavaş yavaş şekilleniyor.

Eğer Trabzonspor önümüzdeki üç-dört haftada bir-iki maç daha kaybederse, zirvede iki takım kalacak. Aşağısı da zaten belli. Belki de ligin devre arasında çok şey belli olacak.

İlk üçteki iki takım dün gece mücadele ettiler. Bakın, ‘mücadele ettiler’ diyorum. ‘İyi futbol oynadılar, futbol adına güzel şeyler yaptılar’ diyemiyorum. Trabzon kötü. Hatta bir kademe daha ileri gidip ‘çok kötü’ diyebiliriz. G.Saray, ona göre daha bir şekilli. Ne istediğini biliyor.

Futbolda uzun adamın ne kadar önemli olduğunu dün gece bir kere daha gördük. G.Saray defansı gelen bütün hava toplarına vurdu. Nereye kadar? Yattara oyuna girene kadar. Çünkü, bu oyuncu oyuna girene kadar bütün toplar G.Saray defansına karşıdan şişirildi. Onlar da çıkıp çıkıp vurdular. Yattara oynamaya başlayınca bu sefer o, çizgiden yan toplar attı. O zaman G.Saray defansı oyundan düştü. Ama atı alan Üsküdar’ı geçmişti.

İstanbul Ligi’ne doğru

Trabzon’un kadrosu belli. Gökdeniz-Fatih, bir de özel hayatı kontrollü olursa Yattara. Diğerleri tamamen fizik olarak mücadele ediyorlar. Teknik olarak oyuna katkıları çok az. G.Saray’da oyuna ağırlığını koyacak futbolcu adedi daha fazla. Tabii, bunların hepsi fasulyeye bağlı. Yani paraya. Naklen yayın gelirleri dahil eğer milattan önceki başarılara para vermeye devam edersek, bu makas gittikçe açılacak. Yani Türkiye Ligi, İstanbul’dan üç takımın katıldığı İstanbul Ligi olacak. Diğerleri figüran. Dün Trabzon’da sadece heyecan vardı.

Bakınız, dün gece Türkiye’nin iki büyük takımı 90 dakika mücadele ediyor, sahada futbolcuların çoğu art niyetli. Her pozisyonda kendilerini yere atıyorlar, hakemi aldatmaya kalkıyorlar. Ve bu artık inanılmaz boyutlara ulaştı. En ufak darbeyi yiyen bir futbolcu zannediyorsunuz ki, ayağı üç yerden kırıldı. Öyle bir bağırıyor ki, neredeyse Faroz’dan duyulacak. Bu, net bir şekilde söylüyorum, sporda güçsüzlüğün, zayıflığın, kötü niyetin göstergesidir.

Sabun gibi eridiler

G.Saray, bence Trabzonspor’a göre bunu hak etti. Fazla dan-dun yapmadılar. Ayağa top oynadılar. Özellikle Trabzonspor’a göre ilk toplara daha çabuk ve istekli gittiler. Zaten böyle olunca da bordo mavililer her geçen dakika sabun gibi eridiler.

Gökdeniz hiç yok. Fatih öyle. Trabzon’un iki silahı diyorsun, onlar olmayınca bir tek Yattara kalıyor. O da uzun müddet kenardaydı.

Dün gece çok tuhaf poziyonlar oldu. Toplar ele mi çarptı, göğüse mi? Benim çıplak gözle gördüğüm kadarıyla hakem tamamında haklıydı. Televizyonda yavaşlatarak baktığımızda civciv mi çıkar, kuş mu çıkar hep beraber göreceğiz.

Trabzon’da sahaya çok madde atıldı. Türkiye’de seyirciler hala su attıklarından dolayı kulüplerinin ceza göreceğini ve hatta hatta sahalarının kapanacağını öğrenemediler.
Yazarın Tüm Yazıları