Sorumlu Daum

Sen, sezon başından itibaren takımını Şampiyonlar Ligi’ne göre hazırlamadın, her maç ayrı bir kadro çıkardın, Türkiye Ligi’nde iyi futbolcularınla dalga geçtin.

YAZIYI da lafı da hiç uzatmayalım. Manchester ve Lyon’u gördükten sonra bu Fenerbahçe takımı bir üst tura geçerse eğer, futbol adına, adalet adına haksızlık yapılmış olur. Biraz daha ileri gidelim, bu Fenerbahçe, S.Prag’dan da kötü. Yani, netice bu Fenerbahçe grubun en zayıf takımı.

Peki, Fenerbahçe rakiplerine göre zayıf da bu kadar aciz kalacak takım mı, ona da hayır. Onun da tek sorumlusu Daum.

Sen, sezon başından itibaren takımını Şampiyonlar Ligi’ne göre hazırlamadın, her maç ayrı bir kadro çıkardın, Türkiye Ligi’ne göre iyi futbolculara sahip olduğundan dalga geçtin. Orta saha diye bir kavramın olmadığı, herhangi bir maçta bir oyuncu değiştirdin, 4-5 kişinin yeriyle oynadın. Fatih’i Manchester maçına kadar bir dakika oynattın, sonra o maçta takımı kurtarsın diye sahaya ilk 11’de çıkarttın, hem maçı kaybettin hem Fatih’i kaybettin. Deniz’i hiç oynatmadığın yerde Lyon maçında sahaya sürdün ve bu futbolcuyu seyircinin kucağına attın, hadi Deniz hücum yönünde zayıftı ama hiç olmazsa orta alanda Marco ile beraber defansa yardım ediyordu. Onu oyundan alıp, Mehmet Yozgatlı’yı sokunca orta alan Çorum-Yozgat arası gibi oldu.

Nitekim ikinci yarı ortadan bomboş geldiler, leblebi gibi golleri yaptılar. Resmen oraya otoban kurdular. Yani Daum, ne yapılmayacaksa onları yaptı. Fenerbahçe yönetimi de onu seyretti. Bu Fenerbahçe yönetimi sözlü ve yazılı basınla uğraştığı kadar Daum’la uğraşsalardı takımlarını Avrupa’ya bu kadar rezil etmezlerdi.

Yönetim Daum’la uğraşsın

Bir Fenerbahçe düşünün, topu araya ileriye atacağına hep yana ve geriye oynayan bir takım. Bir Lyon düşünün. Bırakın geriye atmayı, yan top bile yapmayı düşünmeyen, ilerdeki rakip kaleye, uzaktakine değil de rakip kaleye en yakın olanına top atmayı düşünen.

Bir maç düşünün bir tarafta ağır siklet boksör, bir tarafta hafif siklet. Ve bir maç düşünün, skor Fenerbahçe aleyhine 3-1. Ama sahada oynanan futbola göre bence Fenerbahçe dün akşam şanslı olan takımdı.

Yoksa, skorun herhalde 6-7 fark olması gerekirdi.

Lyon, 2-0’dan sonra Fenerbahçe’nin üzerine gitmeye değil de top yaparak dalga geçmeye başladılar. O arada da golü yediler. Sonra gene uyandılar işi ciddi tuttular.

Seyirci mi gol atacak?

Hakeme baksak, bahane bulacak bir şey yok. Adamlara en ufak kıyakları olmadı. Fenerbahçe’ye az da olsa oldu. Saha şartları, hava şartları iyi. Seyirci desen mükemmel.

Fenerbahçeliler durup durup, biz seyirciye çok güveniyoruz diyorlar. Ne o yani seyirci sahaya girip, rakibe gol mü atacak? O elinden geleni yaptı. Ama esas seyirci Daum, hakikaten bu sezon takımını hep seyretti. Fenerbahçe yönetimi de onu seyretti.
Yazarın Tüm Yazıları