Üç yaralı, hastane hastane dolaştırıldı

Güncelleme Tarihi:

Üç yaralı, hastane hastane dolaştırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2004 02:01

Dört çocuk babası tornacı Orhan Pala (44), 8 Ekim akşamı eşi Rukiye Pala (38), kızı Zeynep Pala (3), kayınvalidesi Zeynep Konuk (70) ve yakın akrabaları Hatice Akar’la İzmir’de katıldığı bir düğünden Bursa’ya dönmek için otomobiliyle yola çıktı. Pala’nın kullandığı otomobil, Manisa yakınlarında iş makinesine çarptı. Küçük Zeynep kaza yerinde yaşamını yitirirken Hatice Akar hafif, Pala çifti ve kayınvalide Zeynep Konuk ağır yaralandı.

Kazadan 15 dakika sonra ulaşan ilk ambulans Rukiye Pala ve Hatice Akar’ı Manisa Devlet Hastanesi’ne, ikinci ambulans da Orhan Pala ve Zeynep Konuk’u Manisa SSK Hastanesi Acil Servisi’ne getirdi. Hatice Akar Manisa SSK Hastanesi’nde ayakta tedavi gördü, Rukiye Pala ise ‘Anestezi uzmanları şu anda kongredeler’ denilerek Manisa Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

Pala çifti ve kayınvalide Konuk, ‘Ameliyathanemiz ve yoğun bakımımız dolu’ denilerek Manisa Devlet Hastanesi’ne de alınmadı Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni telefonla arayan ambulans görevlileri, ‘sigorta hastası kabul etmiyoruz, getirmeyin’ yanıtı aldı. Orhan Pala ve kayınvalidesi Konuk, bir ambulansla, Rukiye Pala ise bir başka ambulansla birkaç dakika arayla 23.30 sıralarında İzmir’e sevk edildi. SSK Tepecik Hastanesi’ne getirilen yaralılardan Zeynep Konuk iç kanama sonucu yaşamını yitirdi. ‘Multitravma teşhisi’ konulan Pala çifti yoğun bakıma alındı.

Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Serdağ Epiz, ‘ SSK da, Devlet de, üniversite hastanesi de olsa bu hastaneler sınırlı yoğun bakım yatağı olan sağlık kurumları. Bu tür sıkıntılar bizim gibi illerin başına geliyor’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!