Hani küfür yoktu!

ÖNCE seyircilerden başlayalım. Ev sahibi G.Antep seyircisine, G.Antepspor takımı fazla geliyor, büyük geliyor, bol geliyor. Böyle taraftarlık olmaz.

Hepsi ellerine almış birer paket çekirdek, çıtlaya çıtlaya sohbet ediyorlar. G.Antep’in mağlup olması ya da galip gelmesi onları fazla ilgilendirmiyor. Ne bir heyecan var, ne bir destek. Futbola bu kadar yatırım, G.Antep halkı için bence fazla. Farkında değiller, deplasmana gelen takımların şehre bıraktıkları paranın bir hesabını yapsınlar bakalım. Sonra da takımını candan destekleyen F.Bahçe seyircisi için ‘bir avuç i...’ diye bağırıyorlar.

Güzel ve çirkin

Şimdi dönelim F.Bahçe seyircisine. O G.Antep seyircisinin bir avuç dediği F.Bahçe taraftarı 90 dakika bütün stadı susturdu. Canı gönülden takımını destekledi. Buraya kadar her şey tamam. Ama bundan sonrası için de her şey yanlış. Hani F.Bahçe seyircisi küfür etmiyordu, hani F.Bahçe seyircisi sahaya bir şey atmıyordu. Bırakın bir şay atmayı, çok şey attılar. Meşaleler bile yandı. Bu da yetmedi, sahaya bir taraftar atladı. İki dakika sahada tur attı. Sahadaki üç hakemden ve dördüncüden tık yok. Hatta Oktay Demiray, önde F.Bahçe taraftarı, arkada polisler koşarken, neredeyse dönüp iki eliyle şöyle paralel bir işaret gösterip, ‘oyna avantaj’ diyecekti ki, 10 dakika sonra polisleri görünce uyandı.

Artık sahaya atılan her şey, her eylem, didik didik ediliyor ve raporlara yazılıyor. Temsilci Zihni Aksoy ve gözlemci Oğuz Sarvan’ın da bunları yazdıklarından eminim. Deplasmanda da olsa artık o takımın aleyhine saha kapatma veriliyor. Örnek isterseniz, daha ligin birinci maçı, Güngören’de oynanan İstanbulspor-Diyarbakır maçı ve bu maçta Diyarbakırspor’un sahası kapandı. Bakalım, F.Bahçe için disiplinden nasıl bir karar çıkacak. Ve hayrettir, bu F.Bahçe taraftarı, sahaya giren arkadaşlarından sonra, ‘Yönetim uyuma, taraftara sahip çık’ diye bağırabiliyor.

Tribünleri yazmaktan, maça ancak gelebildik. İki takım da birbirinden çok çekiniyordu. Özellikle Daum, bu sezon ilk defa orta alanı bu kadar kalabalık tuttu. Bir tek Nobre’yi ileride tek bıraktı. Hücuma kalktıklarında diğerleri ona yardıma gittiler. G.Antep 90 dakika boyunca istediğini bir türlü sahaya yansıtamadı. Sarı lacivertliler, belki çok iyi oynamadı ama takım olarak iyi mücadele etti. Çok iyi yardımlaştılar. Tek blok halinde oynadılar. Dün geceki en büyük artıları buydu. Kimse, diğer arkadaşına fırça atmadı. Yardımına koştu, açığını kapattı.

Bencil Tuncay

Tuncay
yine bencil. 87’nci dakikada soldan çok güzel getirdiği topu, Nobre’ye çıkartsa iş netleşecek. Ama o, profesyonel bir oyuncunun yapmayacağını yaparak, sıfırdan kaleye vuruyor. Serkan müthiş faydalı. Her topta, almasa bile intihar komandosu gibi müdahalesini yapıyor, rakibi bozuyor. Serbest kalınca de boşa çıkıp ileriye gidiyor, resmen arı gibi. Hooijdonk, rakip hücumlarında hemen orta sahaya geldi, yerini aldı, perdelemeleri güzel yaptı.

G.Antep, F.Bahçe’nin isteği doğrultusunda oyuna ağır çıktı. Bazı futbolcular, takım oyunundan ziyade, kendilerini göstermek için oynadı. Düşünün bir kere, Rüştü’ye ilk top, 25’inci dakikada geldi. 46. dakikada, G.Antep defansının kalecisine bıraktığı top, kaleciye pastı. Ama hakem atladı. Maçın bitimine 2 dakika kala Hooijdonk’u çıkartıp, Selçuk’u almaya kalkan Daum, rakip serbest vuruş kazanınca vazgeçmeye kalktı. Fakat dördüncü hakem değişikliği yaptı. Hem suçlu, hem güçlü olan Daum, dördüncü hakemi bir güzel fırçaladı. Hooijdonk da, Daum’u yalnız bırakmadı, o da fırçaya, fırçayla destek verdi.
Yazarın Tüm Yazıları