Başarının sırrı Yağmur ailesi

Güncelleme Tarihi:

Başarının sırrı Yağmur ailesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2004 00:25

Onu ilk olarak şarkıcı kimliğiyle tanısak da, Osman Yağmurdereli tam 18 yıldır birbirinden başarılı dizilere ‘yapımcı’ olarak imza atıyor. Yağmur Ajans’ın babacan patronu, başarısının sırrını ‘Ben sanatçıların ağabeyiyim, şirketim de aile şirketi’ diyerek veriyor.

- Bir yapımcı olarak projenin tutup tutmayacağını nasıl anlıyorsunuz? Bu kadar dizi kirliliği içinde yapımcılar ve kanallar neyi gözönüne alıp da bu kadar cesaretle dizi çekiyorlar?

Biraz şansın da yararı var ama doğru projeyi iyi castla birleştirdiğiniz zaman güzel işler ortaya çıkar. Melekler Adası’nda Nurgül ile Hande’yi yanyana getiriyorsunuz. İşte Aliye’de Sanem Çelik ile Halit Ergenç ve Nejat İşler’i biraraya getiriyorsunuz. Ama projeniz iyi değilse Michael Douglas ile Brad Pitt’i getirin olmaz!

- Siz dizi çekmeye karar verdiğinizde, toplumun gözüyle mi bakıyorsunuz, yoksa kişisel zevkinize göre mi projeyi belirliyorsunuz?

Her ikisini de birleştiriyorum. Bir İngiliz yazarın dediği gibi ‘Ben dünyada hiçbir şey bilmiyorum ama haddimi biliyorum!’ Ben çok iyi televizyon, dizi, sinema filmi izleyicisiyim. Bu konuda herkesle yarışırım. Bizim branşımız yapımcılıkta doğru cast yapmaktır. Bazı yapımcılar, bazı sanatçılara çok anormal paralar verdiler. Bu paralar diğer sanatçılar tarafından duyulunca işlerin dengeleri bozuldu. Yani bir sanatçının 35-40 milyar almasının kabul edilebilirliğini görmüyorum. Nurgül Yeşilçay bizden 25 milyar aldı, ama bizimle reyting anlaşması yaptı. Reyting yapmasaydı o kadar alamıyordu, alamayacaktı. Ama reytingte çok başarılı oldu! Yani reyting anlaşması yapan bir sanatçıyla çalışmak yapımcıyı çok rahatlatıyor.

- Oyuncuların özel hayatlarına dikkat etmesi gerektiğini ve dikkat etmezlerse bunun projeyi etkileyeceğini düşünüyor musunuz?

Oyuncularımın özel hayatlarını kendi gönüllerince yaşamalarını isterim, beni hiç ilgilendirmez. Ancak işimle ilgili değil kendi gidişatlarıyla ilgili problem görürsem, bir ağabey, bir baba olarak onu alır, baş başa yemeğe çıkarım, dertleşiriz. Bizim başarılarımızın altında burasının bir aile şirketi olması, benim onların babası, ağabeyi olduğumu hissettirmem vardır.

- Web sayfanızda ‘Hangi starlar birbiriyle oynasın’ diye bir sorunuz var. Halk kimleri ortak bir projede izlemek istiyor?

En çok Mehmet Aslantuğ ile Arzum Onan istenir. Daha sonra da yine Mehmet Aslantuğ ile Aydan Şener çok istenen bir ikili.

- Yağmur Ajans’la kimler ünlendi?

Tek seferde söylenecek ilk isim Mehmet Ali Alabora’dır. Şu anda Okan Yalabık, Gamze Özçelik var. Mesela Gülben Ergen de bize geldiği zaman yorumcu-sanatçıydı. Ama bugünkü Gülben Ergen, ilk Marziye ile gündeme geldi.

- Oyuncuların görselliği sizin için ne kadar önemli?

Çok önemli ama mesela Ata Demirer şişman da olsa ekrana çok yakıştığını düşündüğüm, apayrı bir yetenek. Ama jön değil. Onu izlemekten keyif alıyorum, hayranım ona.

- Türkiye’nin en iyi jönü ve aktrisi kim?

Yıllardır erkekler arasında Kadir İnanır... Mehmet Aslantuğ da vazgeçilmezdir. Mehmet Ali Alabora da çok iyidir.

DEV BİR ORTAKLIK KURMAK İSTİYORUM

Bir sinema filmi idealim var. Önümüzdeki yaz ya da ondan sonraki yaz bu filmi çekeceğim. Benim bir idealim de rahmetli Turgut Özal’ın siyasi hayatını çekmekti. Özal’ın ailevi durumunu çekmeye kalksam dizi olur. O çok uzun bir hikaye ve reytingli bir iş olur zaten.

Benim meslekteki bundan sonraki hedefim büyük ortaklıklar kurmak. Mesela Osman Sınav’la, İbrahim Mertoğlu’yla ortak olmak istiyorum. Ben bu sektörün en güçlü 5 firmasından biriyim. Hiç kimsenin buna itirazının olacağını sanmıyorum. Daha güçlü olmak, daha iyi işler yapmak istiyorum. Ben Necati Akpınar’la, Osman Sınav’la, İbrahim Mertoğlu’yla, Erol Avcı’yla biraraya gelip, çok büyük projelere imza atmak isterim. Çünkü bu sektörde bir en iyiler, bir iyiler, bir de kötüler var.

Benim saydığım isimler, bu sektörün en iyileri. Biz bu isimlerle biraraya gelirsek, çok büyük bir şirket kurarsak, bu sektörün yüzde seksenine hitap ederiz. Benim bundan sonra kendi adıma yapacak bir şeyim kalmadı. Miras bırakacak kimsem de yok. Bir karım, bir köpeğim var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!