Albay’ın Evliyası mı

Güncelleme Tarihi:

Albay’ın Evliyası mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2004 01:44

Kelebek Operasyonu çerçevesinde Sedat Peker’in derin ilişki ağına bir de Albay ismi eklendi. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nda görevli Albay Metin Kutluğ’un, Peker’in Balıkesir, Balya İlçesi’ndeki maden ocağını baskı ve tehditle ele geçirilmesine yardımcı olduğu öne sürüldü.

Albay Kutluğ’un, Varis Bayram Küçük ile yaptığı telefon görüşmelerinde ‘Evliyam’ diye bahsettiği kişinin Peker olduğu iddia edildi. Albay Metin Kutluğ ile Varis Bayram Küçük’ün sık sık telefonla görüştükleri saptandı. Mahkeme izniyle dinlenen bir görüşmede, Kutluğ’un Küçük’e, ‘Evliyam iyidir inşallah. Onu çok seviyorum. Evliyamın dediği işler teker teker halloluyor. Hiç canını sıkmasın. Ben talimat verdim’ dediği ortaya çıktı. Kutluğ’un ‘Evliyam’ diye bahsettiği kişinin Peker olduğu iddia edildi. Küçük’ün bu görüşmeden sonra Peker’i arayarak, ‘Van’dan iyi haberler var. Balıkesir’e gereken talimat verilmiş’ dediği öne sürüldü. Kutluğ dosyasının Genelkurmay’a gönderildiği belirtildi.

Peker, Kandıra F tipine nakledildi

SEDAT Peker’le birlikte serbest bırakıldıktan sonra haklarında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan Hakan Öztürk, Ali Şahin Gürman ve Ali Bin Kalkan da, dün savcılığa teslim oldu. 3 kişi Bayrampaşa cezaevi’ne gönderildi. Peker ve Avukat Çağatay Özdemir Kandıra F Tipi Cezaevi’ne, Atilla Peker ile Hüseyin Nalbantoğlu ise Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne sevk edildi.

Adliye görevlileri gözaltında

‘KELEBEK
Operasyonu’ kapsamında aralarında 2 adliye personelinin de bulunduğu 6 kişi, dün Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli zabit katibi Funda Şerif Ören ile İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi katibi Murat Köşnek’in, Sedat Peker’in avukatlarından aldıkları talimat üzerine Peker tarafından dövülerek video kasede çekilen Yusuf Altay’ın adli sicil kaydını çıkarttığı öne sürüldü.

Altay’ın sicil kayıtlarında yer alan senet gaspı suçundan İstanbul 3 Nolu DGM’de davası olduğu ve arandığının belirlenmesi üzerine Altay’ın, Peker’in avukatlarının devreye girmesi ile polise yakalatıldığı bildirildi. Ören ve Köşnek’in, Peker’in avukatlarından yüklü miktarda bahşiş aldıkları da iddia edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!