Peker'in üç adamı daha teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Pekerin üç  adamı daha teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2004 14:50

Sedat Peker ve adamlarına yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra haklarında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan kişilerden Hakan Öztürk, Ali Şahin Gürman ve Ali Bin Kalkan da savcılığa teslim oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne koşarak girmeye çalışan 2 kişi, çevrede önlem alan İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ve adliye polislerince durduruldu.

Üst aramasından geçirilen bu kişilerin, Sedat Peker ve adamlarına yönelik operasyon kapsamında haklarında çıkartılan gıyabi tutuklama kararı uyarınca aranan Hakan Öztürk ve Ali Şahin Gürman oldukları ve savcılığa teslim olmak için geldikleri anlaşıldı.

Bunun üzerine Öztürk ve Gürman, haklarındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilmek üzere mahkemeye çıkartıldı. Öztürk ve Gürman'dan kısa bir süre sonra da Ali Bin Kalkan adliyeye gelerek teslim oldu. Bu kişilerin mahkemedeki işlemleri sürüyor.

DIŞARIDA 2 AVUKAT KALDI-

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında haklarında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan kişilerden avukat Çağatay Özdemir, polislerce yakalanarak 7 Ekim'de çıkartıldığı İstanbul Adliyesi'nde hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilerek cezaevine konulmuştu.

Polise teslim olan Atilla Ekser de 10 Ekim'de cezaevine sevk edilirken, adliyeye dün gelen Sedat Peker ile ağabeyi Atilla Peker ve Hüseyin Nalbantoğlu da haklarındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilerek Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderilmişti.

KARAR VİCAHİYE ÇEVRİLDİ

Sedat Peker ve adamlarına yönelik operasyon kapsamında gıyabi tutuklu olarak aranırken bugün teslim olan Hakan Öztürk, Ali Şahin Gürman ve Ali Bin Kalkan, haklarındaki karar vicahiye çevrilerek cezaevine gönderildi.

İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce gıyabi tutuklama kararları yüzlerine karşı okunan ve vicahiye çevrilen Öztürk, Gürman ve Kalkan, daha sonra elleri kelepçeli olarak binadan çıkartıldı.

Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne ait araca bindirilen Öztürk, Gürman ve Kalkan, daha sonra Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.

 

Soruşturma kapsamında yine gıyabi tutuklu olarak aranan avukatlar Şirin Berk ile Hakkı Kurtuluş ise henüz yakalanamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!