Yemen’de büyük El Kaide avı

Güncelleme Tarihi:

Yemen’de büyük El Kaide avı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 01:14

EL Kaide’nin güçlü olduğu ülkelerden biri olan Yemen’de ordunun ABD’nin özel kuvvetleri ve insansız hava araçlarıyla destekli düzenlediği operasyonda 40’tan fazla örgüt üyesi öldürüldü.

Haberin Devamı

Ölenlerin arasında örgütün bombacısı İbrahim el Asiri’nin de olabileceği iddia ediliyor.

YEMEN, ülkedeki El Kaide güçlerini yok etmek için büyük bir operasyon başlattı. Yemen İçişleri Bakanlığı’nın bildirdiğine göre geçen cumartesi günü Abyan, Şabva ve Bayda kentleri yakınlarında başlayan ve pazar gününün ilk saatlerine kadar süren operasyonlarda 55 El Kaide militanı öldürüldü. Ancak New York Times gerçek sayının yaklaşık 40 olduğunu yazdı. Yemen İçişleri Bakanlığı hava saldırılarında 3 sivilin öldüğünü, 5’inin de yaralandığını duyurdu. Ölenlerin kimlikleri açıklanmadı, ancak ABD ve İngiliz basınında ölenlerin arasında, El Kaide’nin “çamaşır bombası” saldırılarının fikir babası İbrahim el Asiri’nin (32) de olabileceği iddia edildi. Doğrulandığı takdirde Asiri, örgütün lideri Usame bin Ladin’in 2011 yılında öldürülmesinin ardından El Kaide’nin en büyük kaybı olacak.

Pusu kuruldu iddiası

İngiliz The Times gazetesi İbrahim el Asiri’nin cumartesi günü bir hava saldırısında değil, ABD’nin özel kuvvetleri destekli bir pusuda öldürüldüğünü ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!