Yüzde 71’imiz göbekli

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 71’imiz göbekli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 00:00

Kalp ve damar hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Altan Onat (85) İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün, yaklaşık 3 bin yetişkini takip ettiği araştırması TEKHARF verileriyle ilgili 3 ayrı konuşma yaptı.

Haberin Devamı

“Dünden Yarına TEKHARF ve Prof. Dr. Altan Onat” toplantısı öncesi soruları yanıtlayan Prof. Dr. Onat, Türkiye’de 45-74 yaş arasındaki her bin erkekten 7.5, kadından ise binde 3.8’inin kalp ve damar hastalıklarına bağlı öldüğünü söyledi. Araştırmada koroner kalp hastalığı sıklığının 40 yaş üzerindeki yetişkinlerde son 18 yılda yaklaşık 10-12 kat arttığı kaydedildi.

95 CM ÜSTÜ RİSKLİ

Prof. Dr. Onat, “Tansiyon ve kolesterol yüksekliği göbeklilik ve şişmanlığın sonucu. 40 yaş üstündeki yetişkinlerimizde diyabet yüzde 18, hipertansiyon yüzde 34, kolesterol yüksekliği sıklığı ise yüzde 35. Şişmanlık (obezite) sıklığı yüzde 39 ama asıl sorun olan göbeklilik sıklığı çok yüksek düzeyde, yüzde 71. Araştırma bize erkekte göbekliliğin şişmanlıktan daha büyük bir risk olduğunu gösterdi. Göbek çevresi 95 santimetrenin üzerinde çıktığında risk de önemli oranlarda artıyor” dedi.

Yüzde 71’imiz göbekli
Türkiye’nin yeni kanser üssü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!