Putin yeniden ne zaman evleneceğini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Putin yeniden ne zaman evleneceğini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 01:30

Soru cevap biçiminde naklen yayımlanan bir televizyon programına katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün düzenlenen soru cevap biçimindeki televizyon maratonunda özel hayatıyla ilgili çok merak edilen yeniden ne zaman evleneceği sorusunu da yanıtladı.

Haberin Devamı

Programı yöneten sunucunun “Sayın Başkan sizinle üç saattir dünya meselelerini ele alıyoruz. Seyircilerimizin çoğu sizin aile durumunuzla da ilgileniyor. Mesela Putin yeniden ne zaman evlenmeyi düşünüyor? diye soruyorlar” çıkışı üzerine bir an duraklayan Putin, “İlk önce eski karım Lyudmila’yı yeniden evlendirmem lazım. Ancak bundan sonra sıra bana gelecek” esprili yanıtı verdi.

SNOWDEN DA SORU SORDU
Putin'in televizyon programına Rusya'da bulunan eski NSA çalışanı Edward Snowden da bir soruya katıldı. Stüdyoya bağlanan Snowden, “Siz de ABD’nin yaptığı gibi ülkenizde herkesin telefonlarını dinliyor misiniz" sorusunu yöneltti. Putin'in yanıtı ise şöyle oldu:

"Bizim özel servislerimiz Rusya halkını kitlesel olarak dinlemiyor. Böyle bir çalışma Rusya yasalarına aykırı. Sonra bizim servislerin ABD'den farklı olarak bunu yapacak büyük paraları da yok. Çok paramız olsa bile böyle bir yola hiçbir zaman başvurmayacağımızı düşünmek isterim."

Haberin Devamı

PUTİN SONUNDA İTİRAF ETTİ: KIRIM'DAKİ BİZİM ASKERİMİZDİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’ın nasıl alındığını ve Ukrayna’ya karşı Rusya’nın bundan sonra izleyeceği tavrı özetlerken tüm dünyanın bildiği gerçeği sonunda kabul etti ve Kırım'daki direnişin arkasında Rus askerlerinin olduğunu itiraf etti.

Kırım’daki olayların nasıl geliştiği sorularından birine düne kadar “Kırım’a Rus askeri ayak basmadı” diyen Putin, bu sefer “Kırım halk direnişi hareketi arkasında elbette Rus askerleri duruyordu. Buradaki askerlerimiz düzgün, tarafsız bir şekilde ama aynı zaman kararlı ve son derece profesyonel biçimde Kırım halkının referandumda iradesini ortaya koyması için yardımcı oldu” dedi.

'UKRAYNA'DA GÖZÜMÜZ YOK'
Kırım topraklarının kime ait olduğunun bundan sonra hiç kimseyle tartışma konusu yapılmayacağını vurgulayan Putin, “Samimi olarak söylüyorum, Rusya’nın Ukrayna topraklarında gözü yok. Biz komşu ve kardeş ülke Ukrayna topraklarını ilhak etme düşüncesinde değiliz. Ancak Ukrayna halkıyla yönetimi de Kırım halkının kendi seçimini yapma hakkına sahip olduğuna saygı göstermeli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'YANUKOVİÇ'İN ELİ VARMADI'
Ukrayna’nın devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in 22 Şubat gecesi Kiev’den kaçması konusuna da değinen Putin, “O kaçmadı ki... Yanukoviç Kiev’den ayrıldığı gün ülkenin doğu illerini ziyarete gitmişti. Bunun neticesinde bir daha Kiev’e dönmesi imkansız hale geldi. Ben kendisiyle Rusya’ya geldiğinde birkaç kez görüştüm. Bana samimi biçimde Maidan göstericilerine karşı sert önlemler alınması kararnamesi imzalamaya elinin varmadığını söyledi. Devleti yönetmek zor iş” dedi.

Putin yeniden ne zaman evleneceğini açıkladı
PUTİN UKRAYNA’DA NE YAPMAK İSTİYOR

'BİZE KGB'DE ÖYLE ÖĞRETTİLER'
Putin, “Yanukoviç’in yerinde siz olsaydınız kaçar mıydınız” sorusuna da ilginç bir cevap verdi. Rus lider, “Hepiniz benim Sovyet döneminde KGB’de çalıştığımı biliyorsunuz. Bize KGB akademisinde ilk öğrettikleri şey vatanı sevmekti. Büyük laf söylemek istemiyorum ama ben kanımın son damlasına kadar ülkemi savunurum” şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

'BİZİ ÖCÜ GİBİ İŞARET ETMEYİ BIRAKSINLAR'
Rusya’nın Ukrayna konusunda nasıl bir politika izleyeceğinin ipuçların da veren Putin, “Ukrayna yönetimine en önemli tavsiyem halkın üzerine tank göndermek yerine onlarla diyalog kurmasıdır. Ukrayna’da iktidar olan bu kişiler, Rusya’yı öcü gibi işaret etmeyi bir kenara bıraksın. Ukrayna’nın doğusunda bizim askerimiz yok. Orada Kiev politikalarıyla hemfikir olmayan Ukrayna vatandaşlarının düzenledikleri isyanlar var. Bu yüzden iş işten geçmeden Kiev yönetiminin bölgelerle diyalog başlatması gerekiyor. Yeni Ukrayna’nın nasıl bir ülke olması gerektiğini birlikte kararlaştırmaları lazım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!