Turgut Özal ölümünün 21.yılında anılıyor

Güncelleme Tarihi:

Turgut Özal ölümünün 21.yılında anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 10:20

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ölümünün 21. yıldönümünde anılıyor. Turgut Özal için Topkapı Anıt Mezar'da tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene Turgut Özal'ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal başta olmak üzere Özal ailesinin üyeleri , bakanlar, çeşitli siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katılıyor. Yürümekte zorlanan Semra Özal anıt mezara özel asansörle indirildi.

TURGUT ÖZAL ANILDI / FOTO GALERİ

AHMET ÖZAL İDDİALARINI SÜRDÜRDÜ
Ahmet Özal aradan geçen 21 yıla rağmen babasının yerinin doldurulamadığını söylerken, "Herkes hala hergün onu anıyor" dedi. Babasının ölümü üzerine şaibelerin devam ettiğini söyleyen Özal, "Açılan davalar, adli tıp raporu üzerine oynanan oyunlar olduğu biliniyor. Raporun eksik parçaları var. Birileri engellemeye çalışıyor. Kimlerin engellediğini bilmiyorum. Bir gün ortaya çıkacaktır, bunları kimin engellemeye çalıştığı..." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KÖŞK'ÜN SİTESİNDE TURGUT ÖZAL'IN PEK BİLİNMEYEN FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI



ASIR GİBİ
Semra Özal da aradan geçen 21 yılın kendisi için bir asır gibi olduğunu söyleyerek, " Yerinin doldurulması imkansız, dolmadı, dolmazda..." diye konuştu. Törene Turgut Özal’ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal başta olmak üzere Özal ailesinin mensupları, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çeşitli siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yürümekte zorlanan Semra Özal anıt mezara özel asansörle indirildi.

ÇAVUŞOĞLU ADNAN MENDERES’İN MEZARINDA DUA ETTİ

Bakan Çavuşoğlu anıt mezardan ayrılırken hemen yanında bulunan Adnan Menderes’in anıt mezarına da uğrayıp dua etti. Ziyaretin ardından kısa bir açıklama yapan Çavuşoğlu, Özal’ın Türk milleti tarafından unutulmayan bir lider olduğunu söyleyerek , "Milletin evladı olmuştur. Biz de onun açtığı ufukta Türkiyemizi daha ileriye götürebilmek için çalışıyoruz" dedi.

GÜL'DEN MESAJ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Turgut Özal'ın, dünyanın gittiği istikamet doğrultusunda, Türkiye'nin önünü açan reformlara imza attığını, gerçekleştirdiği hamlelerle hürriyetlerin gelişmesini, demokrasinin güçlenmesini, ekonominin dışa açılmasını sağladığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Gül, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 21. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özal'ı saygı ve rahmetle anan Gül, "Üstlendiği görevlerde ülkemize değerli hizmetlerde bulunan Turgut Özal, halkımızın sevgisini kazanmış seçkin bir liderdi. Turgut Özal, dünyanın gittiği istikamet doğrultusunda, Türkiye'nin önünü açan reformlara imza atmış, gerçekleştirdiği hamlelerle hürriyetlerin gelişmesini, demokrasinin güçlenmesini, ekonominin dışa açılmasını sağlamıştır" değerlendirmesini yaptı. Türkiye'nin kalkınması için büyük gayret gösteren Özal'ı milletin her zaman hayırla ve tazimle yad ettiğine dikkat çeken Gül, 21. vefat yılında Özal ailesine başsağlığı dileklerini iletti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!