Da Vinci's Demons'dan ilginç iddia

Güncelleme Tarihi:

Da Vincis Demonsdan ilginç iddia
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 15:10

Leonardo da Vinci'nin kurgusal gençliğinin anlatıldığı ABD dizi Da Vinci's Demons'ın 2. sezonun bu hafta yayınlanan bölümünde Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye’yle ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Başrollerinde Tom Riley ile Laura Haddock’un oynadığı ve 1400’lü yılların ikinci yarısında geçen hikayede dizide, Osmanlı imparatorluğu’nun kurucusu Osman Gazi’ye ait olan kılıcın, Vatikan gizli arşivinde saklandığı iddia edildi.

Da Vincis Demonsdan ilginç iddia


Lucrezia Donati karakteri, Vatikan’dan çaldığı kılıcın sırrını çözerek esir tutulan gerçek Papa’yı kurtarmak için Konstantinopolis yani İstanbul’a doğru yola çıktı. Dizinin bir sonraki bölümüne kılıcın şifresinin ve İstanbul’un damga vurması bekleniyor.

OSMAN GAZİ'NİN KILICI ASLINDA YOK


Konuyla ilgili ulaştığımız Tarihçi Prof. İlber Ortaylı ise kılıcın gerçekte olmadığını şu sözlerle anlattı, "Tam olarak yazarın fantazi dünyasına ait bir hikayedir. Osman Gazi'nin kılıcını aramak Cervantes'i okuyup Don Kişot'un evini aramak gibidir. Anlatıla anlatıla gerçek sanılan bir hikayedir."

DAHA ÖNCE DE OSMANLI VE TÜRKLER GÜNDEME GELMİŞTİ

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü Amerikan dizisinin geçtiğimiz sezon yayınlanan altıncı bölümünün büyük bir kısmında Osmanlı, Türkler ve Fatih Sultan Mehmet konuları işlendi. Tarihteki adıyla ‘Kazıklı Voyvoda’ ve ‘Drakula’ olarak bilinen, esir aldığı Osmanlı askerlerini kazıklara oturtarak işkenceyle öldürmesiyle anılan Eflak Voyvodası Üçüncü Vlad, Türkler, Osmanlı ve Fatih Sultan Mehmet hakkında söyledikleriyle diziye damgasını vurmuştu.

HOLLYWOOD DİLAN’I KEŞFETTİ


Da Vinci’yi ormanlık bir alanda karşılayan Kazıklı Voyvoda, daha ilk dakikalardan itibaren Türkler hakkında konuşup nefretini dile getirmeye başlayarak, “Tanrı’nın insanlığın başına açtığı bir sürü sorun vardır; depremler, volkanlar, salgınlar ve kanserler. Ama bunlardan daha kötüsü başımıza Türkleri ve Tatarları salmış…” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!