İBB Cemal Reşit Rey’in bahar sürprizleri devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

İBB Cemal Reşit Rey’in bahar sürprizleri devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 10:48

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu bu hafta, “El Sistema”nın klasik müzik dünyasına kazandırdığı Simon Bolivar String Quartet ve Yüksek Topuklar filminin unutulmaz sesi Luz Casal’ı İstanbullu müzikseverlerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta da farklı müzikal lezzetleri İstanbullularla buluşturmaya devam ediyor.

Haftanın ilk etkinliğinde, Venezuela’nın tüm dünyada başarısını kanıtlamış eğitim sistemi “El Sistema”nın klasik müzik dünyasına kazandırdığı Simon Bolivar String Quartet, Mendelssohn, Beethoven ve Brahms’ın eserlerinden oluşan seçkin bir repertuvar ile İstanbullu müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Simon Bolivar Senfoni Orkestrası’nın grup şeflerinden oluşan dörtlü, gittiği her ülkede yaptıkları müzikle büyük yankı uyandırıyor.
Yüksek Topuklar’ın unutulmaz sesi
‘Yüksek Topuklar’ filminin unutulmaz sesi Luz Casal, kayıtlarını Los Angeles’ta gerçekleştirdiği yeni albümü 'Almas Gemelas' ile geri dönüyor. Luz Casal, parçalarını ve 30 yıllık kariyerinin en güzel şarkılarını İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda söyleyerek müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Haberin Devamı

Luz Casal, Pedro Almodovar’ın filmi ‘Yüksek Topuklar’ için kaydettiği Agustin Lara klasiği ‘Piensa En Mi (Beni Düşün)’ şarkısıyla çok sevildi ve son stüdyo albümü ‘La Pasion’ ile de Türkiye’de platin plak satışlarını geride bıraktı. Luz Casal, son olarak Best Of albüm çalışması 'Un Ramo De Rosas (Bir Gül Demeti)' ile de çok satanlar arasına girdi. İspanya’nın ünlü sinema ödülleri Goya Ödülleri’nde El Bosque Animado filmi için yaptığı şarkısıyla en iyi şarkı ödülünü alan sanatçı ünlü yönetmen Alejandro Amenabar’ın Oscar alan filmi Mar Adentro (İçimdeki Deniz) için Negra Sombra (Siyah Gölge) şarkısını seslendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!