5'inci ameliyat için gidiyor

Güncelleme Tarihi:

5inci ameliyat için gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 00:00

Sağlık Bakanlığı'nca tedavisi için ABD'ye gönderilen "Gardner sendromu" hastası Refiye Yılmaz, memleketi Tekirdağ'da geçirdiği 3 haftadan sonra tedavisine devam etmek üzere ABD'ye gitti.

Haberin Devamı

Babası Mustafa ve annesi Esma Yılmaz ile Atatürk Havalimanı'na gelen Refiye Yılmaz, "Tekrar Amerika'ya gidiyorum. Bir yılın dolması tedavim için, benim için çok önemliymiş. Buraya kadar tedavimi tamamladık. İnşallah bundan sonrasında daha iyi olacağım. Kendimi çok iyi hissediyorum. Buna şükrediyorum. Yeniden doğdum, bir mucize oldu. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

Anne Yılmaz da doktorlara çok şey borçlu olduklarını dile getirerek, "Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun, doktorlarımız yavrumuzun sağlığını geri getirdiler. İnşallah 2 yılı atlatınca Refiye için daha iyi olacak. Bu gidişimiz inşallah son gidişimiz olacak" diye konuştu.

Özel bir havayolu şirketine ait uçakla ile Almanya'nın Fankfurt şehrinden aktarma yapıp kızının tedavisinin sürdürüldüğü Jackson Memorial Hastanesi'nin bulunduğu ABD'nin Miami şehrine gideceklerini ifade eden baba Mustafa Yılmaz da tedavinin başaralı olmasını umduklarını söyledi.

Daha önce 4 operasyon geçiren Refiye Yılmaz için mayıs ayında bir ameliyat daha planlandığı, ameliyatın ardından eylül, ekim gibi ülkeye geri dönmesinin beklendiği öğrenildi. Refiye Yılmaz'ın ABD'nin Miami kentinde Sağlık Bakanlığı tarafından kiralanan müstakil bir evde kaldığı, ameliyat dışındaki tedavisinin ve takibinin ise hastanede yapıldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!