Valiye açık mektup

SAYIN valim Muammer Güler... Sizin statlardaki terör konusunda ne kadar duyarlı olduğunuzu biliyorum. Kulüplere rağmen bu iş için ne kadar mücadele ettiğinizi de.. Ama malesef kamuoyu bazı şeyleri bilmiyor.

Geçtiğimiz hafta G.Birliği-F.Bahçe maçında, 19 Mayıs Stadı’nın, yeni kurulan sistem sayesinde emniyet tarafından nasıl kontrol altına alındığını zevkle, keyifle ve de ibretle gördüm. Yeni çıkan yasaya göre kulüplerin bu sistemi kurması şart. Nitekim Ankara’da G.Birliği ve Ankaragücü, 130 bin Euro harcayarak bunu sağlamışlar. Emniyet de bunu uygulamaya geçirmiş.

Kendileri kışkırtıyor

Sayın valim sizin böyle bir sistemin kurulması yönünde direktif verdiğinizi biliyorum. Ama özellikle İstanbul’daki 3 büyük kulüpten bu konuda ‘Tık’ yok.. Niye?

Sayın valim, kulüp başkanları ve yöneticiler sahnenin önünde ayrı oynuyorlar, sahnenin arkasına geçince ayrı uygulamalar yapıyorlar. ‘Küfüre karşıyız’ diyorlar, kendileri küfür ediyorlar. ‘Şiddete karşıyız’ diyorlar, tribündeki odak başlarına para vererek şiddeti ve terörü kışkırtıyorlar.

Ankara polisi, ‘19 Mayıs Stadı’nda bir tane meşale göremezsiniz’ diye iddialı konuşuyor. Peki, aynı cümleyi İstanbul polisi söyleyebiliyor mu? Hayır. Söyleyemez, çünkü organizeyi yapanlar kulüp yöneticileri.

Yarın bu güvenlik sistemleri kurulursa, o statlardaki anarşiyi yapan odaklar ve şahıslar armut toplar gibi toplanacak. İşin ilginç yanı, bu kameralar stat tribünlerinin tepesine kuruluyor ve 360 derece dönüp bütün tribünleri tarıyor ve 250-350 metreye kadar zoom yapıyorlar.

Oynatalım bakalım deyince

Yani, hani ben televizyonda diyorum ya ‘Oynatalım Uğurcuğum’ diye... Bu sistem kuruldu mu, polis ‘Oynatalım bakalım’ diyecek, tıkır tıkır herkesi savcının önüne çıkaracak. Ama, o zaman perdenin arkasındaki yöneticiler onları kurtarmak için ortaya çıkacak veya pes edecek. Bundan sonra da tribüne herkes eşi ve çocuğuyla gidebilecek.

Yalnız stadın görünen yerleri değil, soyunma odası kapısı, koridor ve tüneller de en tehlikeli yerler. Misafir takımlar zaman zaman buralarda hırpalanıp dövülüyor. Oralara da kamera şart.

Niye bu kanun yürürlüğe giriyor ‘Tık’ diye Ankara’da yapılıyor da ‘Türk futbolunun sancağı, önderiyiz’ diyen 3 büyük takımın statlarında uygulamaya geçilmiyor. Sayın valim, sizin de çok şeyi bildiğinizi ve konuşamadığınızı biliyorum. Ama ne yazık ki kamuoyu bilmiyor, aydınlatılmıyor sayın valim.
Yazarın Tüm Yazıları