Daum'a diş geçmiyor

Alman hoca Manchester ile kafa kafaya oynamaya kalktı. Böyle yaparsan, kafanı koparırlar.

İş işten geçtikten sonra belki kovarlar ama o zaman da zaten horozlar çoktan ötmeye başlar.

F.BAHÇE altı yedi... Rakip farklı öne geçmesiydi, hatta ve hatta biraz frene basmasaydı, sonuç ne olurdu?

Önceki gece doksan dakikanın bitiminde ‘Fenerbahçe bu takımı yenerdi’ diyen kaç kişi oldu acaba... Peki bu tesadüf mü? Hayır..

Size altını çizerek bir şey daha söyleyeyim...

F.Bahçe hala şanslı. Neden derseniz, grupta en son Manchester ile oynayacak. Yani o ana kadar eğer Manchester işi garantilerse, (ki bence garantiler) bu F.Bahçe için büyük avantaj olur. Yok eğer garantileyemezse, bu Manchester İstanbul’da F.Bahçe’yi daha rahat yener.

Yıllarca herkes G.Saray’ın başarısından söz etti. Peki bu nasıl oldu? Sahanın içinde bir Hagi vardı, bir de diğerleri. Yani saha içindeki serbest dolaşım lüksü bir tek Hagi’ye verilmişti. Kaleci hariç diğer 9 futbolcu her topa aç kurtlar gibi saldırıyor ve rakibe basıyordu. F.Bahçe’de bu lüksü tek Alex kullanabilir. Eğer bunu böyle yapmazsanız, Ferguson, Alex’in adını spikerden daha fazla kullanır.

Hemen dönelim F.Bahçe’ye...

Hooijdonk, Alex, Tuncay, Serhat
hatta Nobre... Bunların hangisi rakip topla hücuma çıkmaya başladığında yüzde yüz topa saldırırlar. Zaman zaman bazıları tek tek yapıyorlar. O da göstermelik. Eğer bu hücum pres tam yapılacaksa, aynı anda en az 4-5 futbolcu ile yapılır. Yapılır ki, panikleyen rakip topu ileriye doğru serseri biçimde kullanır. Kontrollü oyun kuramaz. Peki böyle bir Fenerbahçe’de bu sefer olay nereye yüklenecek? Direkt defansın üstüne. Daum ne yaptı?.. Manchester ile kafa kafaya oynamaya kalktı. Bu Manchester ile kafa kafaya oynamaya kalkarsan, kafanı kesin koparır. O zaman ne yapacaksın? Defansta derinlik yaratıp, rakibin kenarlardan gelmesini sağlayacaksın ve onu ortada kalabalık yaptığın huninin içine sokacaksın. Daum ne yaptı? Bunların hiçbirini yapmadı.

Alman teknik adam 4 hafta önce yöneticilere diyor ki, ‘Merak etmeyin, Türkiye Ligi maçlarında orta sahayı kalabalık tutmuyorum. Çünkü işimi bitirecek futbolcular onlar. Ama Şampiyonlar Ligi’nde böyle oynatmayacağım.’

Sorarım size?.. Türkiye Ligi’nde oynarken, Şampiyonlar Ligi provası yapmayan takım ne olur? İşte böyle badem olur. Sonra da dünya aleme rezil olur.

Fenerbahçe yönetimi bu kadar yatırımı Türkiye Ligi için mi yaptı? Hayır. Ama bu Fenerbahçe yönetimi, Daum’a dişini geçiremiyor. İş işten geçtikten sonra belki kovarlar ama o zaman da zaten horozlar çoktan ötmeye başlar.

Not: Hooijdonk, rakip baraj kurmazsa frikik atmam diyordu. Herhalde onun için barajı bozdu, golü yediler. Hooijdonk’un söyledikleriyle uyguladıkları aynı olmuyor.

Neler oluyor?

FENERBAHÇE
, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzon derken, Milli Takım ve federasyonda neler oluyor. Ersun YanalHerşey bana bağlanacak’ dedi ama gücü yetmedi. Ufak Gündüz Tekin Onay, Ünal Karaman ekibini kurdu, Ersun Yanal’ın altını oydu. Milli Takımlar eskiden yönetim olarak tek elden yürütülürdü, şimdi her Milli Takım’da bir yönetici var.

Haluk Ulusoy’a kızardık ama hiç olmazsa, her tarafa hakimdi. Yarın Danimarka’da yenilirsek, (ki bu gidişle görüntü öyle) neler olacağını hep beraber göreceğiz. Ama koltuk kavgasını bırakarak yetki alma yarışından koparak Milli Takım’a hizmet veremezseniz, bazı şeylerin sonucuna da katlanırsınız.

Aslanlar gibi!

YILLAR önce Konya’da Türkiye Birinci Ligi’ne yükselme maçları oynanıyor. O zamanın hakemi Bülent Yavuz, dönemin MHK Başkanı Ahmet Güvener’den özellikle final maçının kendisine verilmesini istiyor. Maçı da alıyor. Eskişehirspor, Aydınspor’u yenerek! Türkiye Birinci Ligi’ne çıkıyor.

Benim futboldan arkadaşım Fethi Heper’in adı bu maçtan evvel ve sonra çokça ve sıkça konuşuluyor. Aydınsporlular hop oturup hop kalkıyorlar.

Mukan Perinçek’in kulakları çınlasın, yıllar geçiyor ve kader onları Bülent Yavuz ile omuz omuza bir mücadelenin içine sokuyor. Hem de aslanlar gibi...! Bu maçta Eskişehirspor’un teknik direktörü kim biliyor musunuz? Yılmaz Vural.

Sonra Türkiye Kupası’nda meşhur Trabzonspor-Bursaspor maçı. İlk maçı Bursaspor açık farkla kazanıyor. İkinci maç için zamanın MHK Başkanı Ertuğrul Dilek, Ahmet Çakar’a görev veriyor. Sonra araya Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz girince, İstanbul’dan Ahmet Çakar uçaktan iniyor, Ankara’dan Bülent Yavuz aslanlar gibi..! Trabzon uçağına biniyor. Ve rövanşta 5 gol yiyen Bursaspor Türkiye Kupası’nı Trabzon’a kaptırıyor.

Bursaspor’un teknik direktörü bu maçta kim biliyor musunuz? Yılmaz Vural. Bitmiyor... Kader ağlarını örmeye devam ediyor. Bugün Bülent Yavuz ile Yılmaz Vural yine aslanlar..! gibi TEMİZ EKRAN diye reklamı yapılan TRT’de Türk futboluna geçmişlerinden kalan değerli bilgi ve miraslarıyla..! Türk halkını yönlendiriyorlar. Sakın bana kimse hikaye anlatmasın. La Fontane’dan masallar anlatmasın.

Temizlik derseniz benim aklıma bulaşık deterjanları, çamaşır detarjanları geliyor. Bazen de belediye temizlik ekipleri.
Yazarın Tüm Yazıları