Şükrü Küçükşahin
Şükrü Küçükşahin
Şükrü KüçükşahinYazarın Tüm Yazıları

Her hastaneye bir imam müdür

ERZİNCAN İl Sağlık Müdürlüğü'ne eski bir imamın atanmasıyla ilgili 23 Ağustos günlü yazımız üzerine, pek çok mail ve mektup aldık.

Mail ve mektuplar gösteriyor ki, AKP iktidarında imamlar kıymete binmiş.

Anlaşılan Sağlık Bakanlığı imamlara en çok ilgiyi gösteren kurum.

Geçmiş iktidar döneminde il sağlık müdürlüklerinde, idari ve mali işlerden sorumlu müdür yardımcılığı koltuğu ihdas edilmesi en çok da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın döneminde işe yaramış.

Belki de tamamen bir tesadüf; ama Akdağ döneminde, geçmişte imamlık görevinde bulunmuş kişilerin ayrıcalıklı olduğu gözleniyor.

ORDU ÖRNEĞİ

Bunun en belirgin örneklerinden biri Ordu'da yaşanıyor.

Ordu'dan gelen bir mektup, "Bu kadar da değildir" dedirtecek türdendi; ama birkaç koldan yaptığımız araştırma, mektuptaki bilgileri doğruladı.

Gerçi bu kez, Erzincan'daki atamadan küçük bir fark vardı.

Ordu'da makam sahibi yapılan eski imamların bir bölümü, sağlık memurluğuna önceki iktidar döneminde transfer olmuşlardı.

Sonuçta da, Recep Akdağ veya bu isimleri önerenlerin titiz çalışması sonucu, Ordu'da neredeyse her hastaneye bir eski imam ataması yapılmış.

Eski imamların birkaçını ve yeni görevlerini şöyle sıralayalım:

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Personel Müdürü olan Fahri Poyraz'ın ataması 14 Ağustos 2004 günü yapıldı.

Rize'den Ordu'ya atanan eski imam Hayri Bayrak'ın Ordu Doğumevi Müdür Yardımcılığı'na başlama tarihi 28 Şubat 2004.

Arif Emre Baytar'ın Sağlık Müdürlüğü İdari İşler Şube Müdürlüğü'ne atanması biraz daha eskiye dayanıyor; 11 Kasım 2003.

Erdal Çıtak'ın Doğumevi Müdür Yardımcısı olduğu tarih de 15 Temmuz 2004.

Gündüz Kovancı'nın Devlet Hastenesi Müdür Yardımcılığı'na, Selim Öztürk'ün de Diş Hastanesi Müdür Yardımcılığı'na atanma tarihlerini ise belirleyemedik.

Ordu'daki hastanelere yapılan müdür yardımcısı atamalarında, lise mezunlarına görev verilmesi de dikkat çekici başka bir noktayı oluşturuyor.

HA DİN KÜLTÜRÜ HA KÜLTÜR MÜDÜRÜ

Ordu'da atamalar hangi kıstaslar veya tavsiyeler üzerine yapılıyor bilemeyiz; ama atananların din kültürü ile iyi yoğruldukları anlaşılıyor.

İlçelerdeki tablonun da il merkezine benzediği bilgileri gelirken, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne geçtiğimiz ay içinde Utku Acun Lisesi eski Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Muzzaffer Günay getiriliyor.

İldeki atamaların niteliği memur sendikalarının da dikkatini çekiyor.

Sendikaların protesto girişimi, ilin AKP milletvekillerinin araya girmesi ve "Düzeltiriz" demesi üzerine gerçekleştirilmiyor.

Ancak, bugüne kadar değişen bir şey olmuyor.

Şimdi konuya muhalefet el koyuyor.

CHP'nin Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, kendisi de bir tıp doktoru olduğu için konuyla yakından ilgileniyor.

"Konu bana geldiğinde, ben de ilk başta inanamadım; ama araştırınca hepsinin doğruluğu karşısında şaşırdım. Demek ki, yıllardır sağlık sektöründe dirsek çürüten arkadaşlarımız başarısızdı; eski imam arkadaşlarımız eksikliği dolduracak! Atamalarda nitelik sorunu var. Yanlış bir tasarrufa sessiz kalamayız" diyen Tandoğdu, atamaları Meclis'e taşıyacağını söylüyor.
Yazarın Tüm Yazıları