Bu iş bitmiş

Siyah beyazlılar açısından en büyük tehlike; kötü olduklarını kabul etmiyorlar, ‘iyiyiz’ diyorlar. Ve her geçen gün sabun gibi eriyorlar. Del Bosque ile yollarına devam edecekler mi? Yoksa bazı oyuncularla yollarını mı ayıracaklar?

BELKİ çok kaliteli değil ama heyecanlı bir lig yaşıyoruz. Milli maç araları olmasa ara hiç soğumayacak, tempo düşmeyecek. Beşiktaş seyircisi Samet’e küfür ediyor. Anlamak mümkün değil. Geçmişine sahip çıkmayan ülkeler de, takımlar da işte dün geceki gibi olurlar. Ne yapmış Samet? Yıllarca bu takımın kaptanlığını yapmış, her şeyini vermiş. Şimdi nerede? Bir takımın teknik direktörü. Ne yapacak yani, her tarafını açıp, ‘Buyurun benim takımımı perişan edin mi?’ diyecek.

Sahada bir hakem var, çok genç ama iyi niyetli. Gördüğünü çalmaya çalışıyor. Beşiktaş seyircisi ona da küfür ediyor. Ama esas hatayı yapanları saklıyor. Niye? Çünkü, bu seyirci bazı kesimler ve gruplar tarafından yönlendiriliyor. Bu bazı gruplar, bu seyircilerin elebaşlarını ne yapıyorlar? Yemlendiriyorlar...

Hatayı kendinizde arayın

Ankara takımı genelde iki, bazen üç, nadiren dört kişiyle geliyor. Ama Beşiktaş takımı hep yedi kişiyle geride. Peki bu takım nasıl gol atacak? Nasıl gol atacağını düşünürken, ne kadar kolay gol yediğini de görüyoruz. Doksan dakikanın geneline bakın, takımların girdiği pozisyon açısından skorun açık farkla Ankaraspor lehine bitmesi gerekirdi.

Siyah beyazlılar açısından işin en büyük tehlikesi; onlar kötü olduklarını kabul etmiyorlar, ‘iyiyiz’ diyorlar. Ve her geçen gün de sabun gibi eriyorlar. Şu da başka bir gerçek; Del Bosque ile devam mı edecekler, yoksa bazı futbolcularla yollarını ayıracaklar mı? Maçta oynamayan futbolcu her zaman haklıdır. Ama oynayanları gördükten sonra Pancu ile Tümer’in neden daha fazla kullanılmadığını anlamak mümkün değil. Bir şey daha dikkatimi çekiyor. Beşiktaş takımında hala hakemle oynama huyu devam ediyor. Ve bence daha önemlisi, sahanın dışında futbolcuların arkadaşlığı normal düzeyde değil. Çünkü bu kötü dayanışma sahanın içine yansıyor.

Beşiktaş’ın attığı iki gol var. Bence o golleri kaleci Şenol yedi, siyah beyazlılar atmadı.

Sarı varsa kırmızı da olmalı

Hakem, genç, tecrübesiz ama cesaretli. Yalnız bir şeyi bilmiyor. Toplam 13 sarı, 1 kırmızı kart var. En fazla 4 sarı, hadi bilemedin 5 sarıdan sonra iş kırmızıya döner. Demekki, çok sarı kart kullanarak disiplin sağlanmıyor. Eğer 13 sarı kullanıyorsan, yanında 3 de kırmızı gelmesi lazım. Yalnız Beşiktaş sakın ola ki dün geceki mağlubiyeti hakeme bağlamasın. Dua etsinler 6-7 fark yemediler.

Not: Beşiktaş seyircisinin 90 dakika küfür ettiği Samet Aybaba, 5 tane Brezilyalı futbolcuyu memleketlerine giderek defalarca seyrederek hepsini 1,5 milyon dolara aldı. Siz isterseniz küfürün adresini değiştirin.
Yazarın Tüm Yazıları