Kumar Daum'un

Maçı seyrederken bazıları diyordu ki: ‘Bu Alex ne iş yapar? Ne zaman oynayacak?’ Haksızlık yapıyorlar. Çıkarın Alex’i Fenerbahçe onbirinden, sarı lacivertlilerin bugün acaba kaç puanı olurdu?

FUTBOL öyle bir oyun ki, her an her şey olabilir. Bir takım diğerinden iyiyse, ‘mutlak kazanır’ diye bir kural yok. G.Birliği bu sene iyi futbol oynamıyordu. F.Bahçe de sadece Malatya maçında iyiydi. Dün gece 90 dakikayı izliyoruz. Dakika 65: F.Bahçe 1-0 mağlup ve Daum üç oyuncu birden değiştiriyor. Kalan 25 dakikada herhangi bir oyuncusu veya kalecisi sakatlansa, seyreyle festivali. Nitekim Serkan yatıyor, tedavi oluyor, o şekilde maça devam ediyor. F.Bahçe 10 kişi kalsa, olay bitecek.

Şimdi dönelim G.Birliği’ne... 1-0 galipken, intihar komandolarını bellerine bomba koyarak sahaya sürüyorsun. Tribünden sahaya baktığımızda, G.Birliği ceza alanı civarında dört F.Bahçeli var, yanlarında da dört Gençlerli. Yani düşünün, 86 eksi 65 ne yapar? Yani 21 dakika F.Bahçe hücumcuları ile Gençler defansçıları kafa kafaya oynuyor. Sen 1-0 öndesin, çek bir adamı arkaya boşa, hatta bir tane de öne koy. F.Bahçe’nin gol atma şansı yok. Niye? Havadan atılan topların hepsini Gençler defansı daha iyi alıyor. Gol yemen için iki tane şart var. Birisi kenardan top gelecek, sıfırdan gol atacaklar. Diğerinde topla diriplingle gol olacak. Sen defansında bir veya iki fazla olursan, gol yeme şansın yüzde 10’lara, hatta 5’lere iner.

Kaybederken kazandı

Buraya kadar yazdıklarımızı bir düşünün. Bir de iki teknik direktörü... Birisi kazanırken kaybediyor, diğeri de kaybederken kazanıyor. Bence dün gece ikisi de kumar oynadı. Şanslı olan Daum’du.

Maçın geneline baktığınızda neticenin G.Birliği lehine olması gerekirdi. En fazla berabere bitmesi lazımdı. Ama maçı F.Bahçe kazandı. Sakın kimse çıkıp, ‘Daum üç oyuncu birden değiştirdi, risk aldı’ demesin. Çünkü futbol macera ile oynanmıyor. Ama işte dün geceki gibi bazen atıyorsun, kazanıyorsun.

Maçı seyrederken bazıları diyordu ki: ‘Bu Alex ne iş yapar? Ne zaman oynayacak?’ Haksızlık yapıyorlar. Çıkarın Alex’i F.Bahçe onbirinden, sarı lacivertlilerin bugün acaba kaç puanı olurdu? Bence adam aldığının şu ana kadar yarısını hak etti. Tabii bu, şunu da gösteriyor; diğerleri ne iş yapıyorlar? O da Daum’un sorunu.

Yazık oldu Gençlere

Malatya maçından sonra F.Bahçe için ‘iyi futbol oynamaya başladı’ dedik. Yanılmışız. Futbolcuların aklı acaba Manchester maçında mıydı? Onu da salı günü göreceğiz.

Şu bir gerçek; dün gece G.Birliği’ne yazık oldu.

Cem Papila birkaç hata dışında iyi maç idare etti. Onun da başarısının arkasında güven duygusu yatıyor. Futbolcular ona inanıyorlar. O da tavrından hiçbir şekilde taviz vermiyor. İyi de yapıyor.
Yazarın Tüm Yazıları