Erhan Tuncel'den ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Erhan Tuncelden ilk açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2014 06:40

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dava kapsamında tutuklu yargılanırken tahliye edilen Erhan Tuncel, memleketi Elazığ'a geldi.

Haberin Devamı

İstanbul'dan tarifeli uçakla Elazığ'a gelen ve akrabaları tarafından karşılanan Tuncel, Daha sonra Üniversite Mahallesi'ndeki evine gitti. Evinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Tuncel, tahliyesinin kendileri için bir şey ifade etmediğini sadece ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek, "Devletimiz sağ olsun. 'Devlet yat' dedi yattık, 'çık' dedi çıktık. Sadece ailemize kavuştuğumuz için mutluyuz. Cezaevinde bizler gibi suçsuz şekilde yatan yüzlerce insan var. Bundan sonra onlar için mücadele edeceğiz" diye konuştu. Bir gazetecinin İlker Başbuğ'un tahliye olduğunu anımsatması üzerine ise Tuncel, şunları söyledi:

Erhan Tuncelden ilk açıklama
Başbuğ beklenirken Erhan Tuncel tahliye edildi

"Sayın İlker Başbuğ 19 forslu bir ülkenin genelkurmay başkanıdır. Cezaevinde olması bile mantığa aykırı gibidir. Hayırlı uğurlu olsun. Onun gibi yatan diğer insanların da çıkması gerekiyor. Sonuçta devletimize genelkurmay başkanlığı yapmış bir insanın cezaevinde tutulması bana göre saçmalıktır."

Haberin Devamı

Erhan Tuncelden ilk açıklama
KUMBURGAZ'DA YÜRÜRKEN YAKALANDI

HEMEN BIRAKILACAK İSİMLER

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda, "özel yetkili mahkemeler" olarak bilinen ağır ceza mahkemelerini tümüyle kaldıran 6526 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi üzerine, elindeki dosyalarını inceleyerek, 5 yılı aşan sanıkların tutukluluk durumlarını ele almasının ardından bugün Hrant Dink'in davası kapsamında tutuklu bulunan Erhan Tuncel'in tahliyesine karar vermişti.

Erhan Tuncelden ilk açıklama
Takdir yüce Türk Milletinindir...demişti

Erhan Tuncelden ilk açıklama
Bozdağ: Bugün bazı tahliyeler yapılabilir

Erhan Tuncelden ilk açıklama
NELER YAŞANDI NELER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!