Üniversiteli kadınlar Özge için haykırdı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli kadınlar Özge için haykırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 20:00

GALATASARAY Meydanı’nda, kendilerini "Üniversitelerden Kadınlar" diye tanıtan bir grup dün Fatih’te eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen Özge Gündoğan için bir araya geldi.

Haberin Devamı

Taşıdıkları pankart ve dövizlerle kadın cinayetlerinin durdurulmasını isteyen grup üyeleri sık sık "Kadın cinayetleri politiktir", "Yasta değil isyandayız" şeklinde slogan attı. "Özge’nin katillerinden hesap soracağız" yazılı pankart açan eylemciler yakalarında Özge Gündoğan’ın fotoğrafını taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını Merve Özçelik okudu. Basın açıklamasında şöyle denildi:

"Arkadaşımız, yoldaşımız Özge Gündoğan tehdit edildiği ve hakkında şikayetçi olduğu eski sevgilisi tarafından belediye otobüsünde kurşunlanarak öldürüldü. Özge’nin katili yalnızca eski sevgilisi, yalnızca tek bir erkek değildir. Eski sevgilisinin kendisini sürekli rahatsız etmesinden dolayı iki defa polise gitmesine rağmen katiliyle Özge’yi baş başa bırakan polis bu cinayete ortaktır. Özge’nin ölümü, erkek şiddetine, erkek devlete, erkek yargıya karşı haykırmak için 8 Mart’ta alanlara, sokaklara, meydanlara çıkmaya hazırlanan biz kadınların isyanını bir kat daha artırdı. Bizi aşk diyerek, namus diyerek, aile diyerek yok edemeyeceksiniz. Çünkü biz kadınlar artık: yasta değil, isyandayız. Yüzlerce kadının ve Özge’nin katillerini unutmayacağız."

Grup üyeleri yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!