Yalçın Akdoğan ve Külünk Pendik'te

Güncelleme Tarihi:

Yalçın Akdoğan ve Külünk Pendikte
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 18:27

Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan Hüseyin Vassaf Bilgi Evi ve Spor Merkezi'nin açılışına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ile katıldığı bir TV programında "17 Aralık operasyonu günah işleme özgürlüğüne bir darbedir" sözleriyle dikkat çeken AK Parti Milletvekili Metin Külünk de katıldı.

Haberin Devamı

Açılışta bir konuşma yapan Yalçın Akdoğan, iktidara geldikleri dönemde çeteler dahil birçok zorlukla mücadele ettiklerini belirtti. Yalçın Akdoğan, "Temizleye temizleye çetelerin büyük bir kısmını ortadan kaldırdık; darbeci anlayış, vesayetçi anlayışı tamamen bitirdik derken, bir de baktık ki başka bir vesayetçi anlayış hortladı. Başka bir vücutta hortladığını gördük. 'Ben bilirim, ben karar veririm, ben yönetirim, iktidarları getiririm iktidarları götürürüm, hükümetlere operasyon çekerim'. Başka bir vesayetçi odak ortaya çıkmaya başladı. Gezi olayları bunun ilk adımıydı; arkasından 17 Aralık operasyonları. Biz şunu açıkça söylemek zorundayız; manevi çalışma yapan her kim varsa başımızın üstünde yeri vardır. Ama devletin içinde çöreklenerek, devletin gücüyle devlete operasyon yapmaya kalkan kim olursa, ona fırsat vermeyiz, milletin iradesine uzanan eli kırar atarız dedik. Milletin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"DEVLETİN TIR'LARINA OPERASYON ÇEKMEK ALÇAKLIKTIR, HAİNLİKTİR"
Yalçın Akdoğan, MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili olarak da sert açıklamalarda bulundu. Akdoğan, "Suriye'ye giden Türkiye Cumhuriyeti'nin TIR'larıdır. Orada yerde sürüklenen Türkiye Cumhuriyeti'nin memurudur. Suriye'deki Türkmenlere giden yardımı durdurmak ve oradaki devlet memurlarını yerde sürüklemek, devlet politikasına aykırı hareket etmek, devletin TIR'larına operasyon çekmek büyük bir alçaklıktır, hainliktir. Bu ancak başka bir ülkenin amacına hizmet etmektir, buna biz fırsat vermeyiz. Vesayetin hangi türü olursa olsun, hangi rengi olursa olsun, ister beyaz, ister kızıl, ister yeşil. Hiçbir vesayetçi odağa milletin iradesini çiğnettirmeyiz" dedi.

"MONTAJ KASETLERLE 'İŞTE HIRSIZ VAR" DİYE BAĞIRIYORLAR"
Tutukluluk süresiyle ilgili de konuşan Yalçın Akdoğan, "Son günlerde bir yaygara var. Montaj kasetlerle 'İşte Hırsız Var' diye bağırıyorlar. Bu yaygaranın arkasında başka bir şey kaçırma var. En büyük hırsızlık milletin iradesine tasallut etmektir. En büyük hırsızlık hayat çalmaktır. Yüzlerce insanı cezaevlerine doldurup onlarca yıl yargılamak. Bir karar vermiyorsunuz, hakkında, 10 yıl yargılanıyor. 10 yıl yargılandıktan sonra hangi hakim onu 'Bu masumdur' deyip serbest bırakacak? Böyle bir adalet sistemi olabilir mi? Bu yüzden biz 10 yılı 5 yıla düşürdük. 5 yıl bile fazladır, bu da bir geçiş sürecidir. Birkaç yıl içerisinde bu davaların bitmesi lazım" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"MEYDANLAR İKİ KAT DOLDU"
Akdoğan, mitinglerde alanların daha kalabalık olduğunu savunarak, "Millet 27 Nisan bildirisini iktidarı devirmeye çalışan bir müdahale olarak algıladı, o yüzden meydanları doldurdu. Bugün ise devlete yönelik bir saldırı olarak algılıyor; sadece iktidara değil. Bu yüzden meydanlar iki kat dolmuş durumda" dedi.

Yalçın Akdoğan, "Birileri bundan rahatsız. 'Bunlardan kurtulmamızın tek yolu, sadece Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak' dediler. 'İmame koparsa tesbih dağılır' dediler. Ama bu millet milletin adamlarını yedirmedi. Gezi olaylarında da yedirmedi, 17 Aralık operasyonunda da milletin adamlarını yedirmedi ve inşallah yedirmeyecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

"KİRLİ OPERASYON"
Açılış programına katılan AK Parti Milletvekili Metin Külünk de, geçmişte Menderes'e ve Özal'a yapılanın bugün de Başbakan Erdoğan'a yapılmak istendiğini söyledi. Külünk, "Buna izin verecek misiniz? Bu millet dimdik ayakta; liderini ve sandıktaki iradesini sandığın dışında bir başka darbeci güce asla teslim etmeyecek. Bu operasyon kirli bir operasyondur. 30 Mart'ta sandık geliyor. Bizimle hesaplaşmak isteyenlere, çakma kasetlere başvuranlara iki çift sözümüz var: Biz iki huzurda eğiliriz; bir, alemlerin Rabbi olan Allah, iki sizin huzurunuzda... İşte sandık, işte millet" diye konuştu.

Külünk, konuşmasının bir bölümünde duygulanarak, gözyaşlarına güçlükle hakim oldu. Konuşmaların ardından kurdela kesilerek Bilgi Evi ve Spor Merkezi'nin açılışı yapıldı. Yalçın Akdoğan ve Metin Külünk, daha sonra halı sahaya geçip çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!