İngiliz Büyükelçi'den ‘Facebook’ yanıtı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz Büyükelçiden ‘Facebook’ yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 16:27

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği Facebook ve Youtube’un kapatılması yönünde atılabilecek adımlara, “Birleşik Krallık ifade özgürlüğünün her demokrasinin temel taşı olduğuna inanıyor. Sosyal medyanın çok önemli bir rolü var” dedi.

Haberin Devamı

Moore, Türkiye’deki insan hakları, ifade ve basın özgürlüğü konularında İngiltere’nin “çok açık bir pozisyonu” olduğunu belirterek, “İnsan hakları ve basın özgürlüğünü dünyanın her yerinde destekliyoruz” dedi.

TAHMİNİ ZOR
Büyükelçi Moore’a yöneltilen sorulardan biri de Türkiye’nin AB üyesi olması halinde İngiltere’ye giden işgücüne bir kısıtlama getirilip getirilmeyeceği yönünde oldu. Büyükelçi Moore, “Dürüst olmak gerekirse tahmin etmesi zor. Çünkü Türkiye’nin AB’ye ne zaman katılacağını bilmiyoruz” dedi. Moore, Türk vatandaşlarının vize başvurularının yüzde 90’ının olumlu sonuçlandığını belirtti.

BEŞİKTAŞLIYIM
Büyükelçi Moore’a Twitter da ilginç sorular da soruldu. Moore, “Manchester United ne zaman toparlanır?” sorusuna, “Umarım hiçbir zaman! Ben Chelsea ve Beşiktaş taraftarıyım” cevabı verdi. Moore, kendisine yöneltilen, “Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan çıkar?” tweet’ine ise “Klasik bir diplomat olarak ben hem yumurtanın hem de tavuğun argümanını haklı buluyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!