Eski şampiyonlar amatör kümeye doğru

Güncelleme Tarihi:

Eski şampiyonlar amatör kümeye doğru
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 11:41

Bir zamanlar Süper Lig'de yer alan, zaman zaman üç büyüklere kök söktüren memleket futboluna bir çok yıldız yetiştiren ve bu nedenle 'futbolcu tarlası' olarak nam salan Kocaelispor ile Sakaryaspor amatörün eşiğinde.

Haberin Devamı

3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Kocaelispor, 18 puanla sondan ikinci konumda bulunuyor. Son dört maçını da kaybeden takımda gidişat hiç de umut verici değil. 3. Lig 2. Grup'ta yer alan Sakaryaspor da 22 puanla sondan ikinci.

Sakarya da son dört maçtan sadece 1 puan çıkarabildi.

BÜYÜK YILDIZLAR YETİŞTİRDİLER

Sakaryaspor da Kocaelispor da bir çok yıldızın filizlendiği kulüpler oldu. Galatasaray'ın olduğu kadar futbolumuzun da büyük başarılarına imza atan isimlerinden Hakan Şükür, Sakarya'nın yetiştirdiği bir isimdir.
Beşiktaş'ın Sarı Fırtınası Metin Tekin'in yanı sıra 1994'ün Gol Kralı Bülent Uygun da Sakarya altyapısından çıkıp Kocaelispor'da dikkat çeken bir futbolcu olmuştur. Fenerbahçe'nin 103 gollü efsane 1989 şampiyonluğunun kadrosunun yıldızları Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, ve Turan Sofuoğlu da Sakaryaspor'un futbolumuza sunduğu yıldızlardan sadece bir kaçı.

Haberin Devamı

İKİSİ DE TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONU

Kocaelispor iki, Sakaryaspor ise bir kez Türkiye Kupası şampiyonluğu kazandı. Kocaelispor ilk kupasını 1996-97'de finalde Trabzonspor'u 1-1 ve 1-0'lık sonuçlarla yenip aldı. İkinci şampiyonluğu daha görkemli oldu ki finalde Beşiktaş'ı 4-0 mağlup edip mutlu sona ulaştı.

Sakaryaspor ise 1987-88'de finalde Samsunspor'u 2-0 ve 1-1'lik sonuçlarla yenip şampiyon oldu.

YOZGAT SINIRDA SİİRT DÜŞTÜ GİBİ

Yine bir zamanlar Süper Lig görmüş Siirtspor ile Yimpaş Yozgatspor da amatör lige düşmekle yüz yüze. 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Siirt, 7 puanla sondan ikinci ve bu saatten sonra kurtulması pek mümkün değil.
3. gruptaki Yozgatspor da 22 puanla sondan üçüncü durumda. Yozgat'ın ligde kalma ümitleri daha yüksek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!