Hava Kuvvetleri’nde sözleşmeli er dönemi

Güncelleme Tarihi:

Hava Kuvvetleri’nde sözleşmeli er dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 09:38

TSK’daki profesyonel ordu çalışmaları kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı da ilk kez 1.748 lira maaşla “sözleşmeli er” alacak.

Haberin Devamı

Hava Kuvvetleri’nde sözleşmeli er dönemi
Yapılacak alımlarla ilerleyen zamanda Hava Kuvvetleri, vatani görevini yapmak için askere gelenleri Kuvvet bünyesine almayacak. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı üslerde görev yapacak erler, vatani görevini yapan yükümlü erbaş ve erlerin yaptıkları görevleri yerine getirerek belirli bir ücret alacak. Yükümlü erbaşlar gibi kışlada kalacaklar ve günlük yemekleri devlet tarafından karşılanacak. En az ilköğretim (ortaokul) veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olanlardan 25 yaşını bitirmemişlerin başvuruları kabul edilecek. 21 Nisan’a kadar devam eden başvurularla ilgili detaylı bilgi Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın internet sitesinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Başvurular tamamlandıktan sonra sınav ise İzmir’deki Hava Teknik Okullar Komutanlığı’nda 20 Mayıs’ta başlayacak. Sınavlarda başarılı olan adaylar 29 Eylül’de Kütahya’daki Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’ndaki eğitimlerinin ardından hava üslerine dağıtılacak.

Hava Kuvvetleri, diğer kuvvetlerde olduğu gibi daha önce sözleşmeli subay, astsubay ve uzman erbaş alıyordu. Bu alımla birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda da profesyonelleşme yolunda en büyük adım atılmış oldu. Askeri kaynaklar Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na TSK’nın tamamındaki sözleşmeli er/ erbaş sayısından daha fazla paralı er alınacağını, kesin rakamın başvurular tamamlandıktan sonra netleşeceğini açıkladı. TSK’nın tamamında 2 bin 412 sözleşmeli erbaş ve er görev yapıyor. Kaynaklar alımın bu kadar fazla olmasının nedeninin de Hava Kuvvetleri’nin teknik bir kuvvet olduğunu ve özel yetiştirilmiş personele ihtiyaç olmasından kaynaklandığını bildirdi.

MEMURİYET VE ASTSUBAYLIK ŞANSI
Sözleşmeli erlerin sivil memurluğa geçiş yapabilmeleri için sözleşmeli erbaş ve er olarak en az yedi hizmet yılını doldurarak ayrılmaları gerekiyor. Ayrıca çeşitli sınavların ve kıdemin ardından uzman erbaşlık, uzman çavuşluk ve astsubaylık şansı da tanınıyor. Sözleşmeli er adaylarına, ön sözleşme süresi içinde tazminatsız olarak ön sözleşmesini tek taraflı olarak fesih ve ayrılma şansı da veriliyor. Ön sözleşme süresi olarak da eğitimlerinden birliklerine dağıtılmalarına kadar geçecek 3 haftalık süre kast ediliyor. Erlere görev silahları olan tüfeklerin yanında tabanca ise verilmeyecek, akşam mesaiden sonra da eve gidemeyecekler. Sözleşmeli erler en fazla 7 yıl bu görevde kalacaklar. Üslere gidecek erlerle ilk etapta 3 yıllık sözleşme imzalanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!