Neticeye bakacaksın

Sparta Prag öyle ahım şahım bir takım değil. Ama F.Bahçe, takımına çok para yatıran, sermaye koyan bir kulüp. Peki bu nereye kadar gider? Şu gözüküyor ki, gideceği yere kadar. Yani Daum, bildiğini okumaya devam ediyor.

Rakibin bir tek özelliği var; koşması ve mücadelesi. Fenerbahçe kötü mü mücadele yaptı? Hayır. Ama iki takımın futbolu da iyi değil. Pozisyonlara bakarsanız, adamların girdiği net 4 tane gol pozisyonu var. Ama dedim ya, futbolda hatice yok. Futbolcuya bakıyorsunuz, o da aynı.

Servet, hala amatörsün!

Servet,
Denizlispor’dan geldi. Şu sıralarda bayağı bir aşama içerisinde. Son milli maçta da iyi futbol oynadı. Ama Şampiyonlar Ligi maçında iki sarı karttan atılıp, en lazım olduğun Manchester maçında oynamayacaksan, demekki, hala amatörsün. Ama bizim futbolcular maalesef böyle. Servet, Denizlispor’da olsaydı aynı iki sarı kartı görür müydü? Hayır. Eğer Şampiyonlar Ligi’nde oynayacaksan ve oynuyorsan hem araba kullanacaksın, hem ciklet çiğneyeceksin, hem sigara içeceksin, hem yanındakiyle konuşacaksın, hem öndeki, arkadaki arabaya dikkat edeceksin, yasak olmasına rağmen hem de telefonla konuşacaksın. Başka türlü başarılı olma şansın yok.

El oğlu yaptırıyor

İki-üç futbolcun bu kadar sarı kart görürse, senin Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya hakkın yok. Ama bizim her şeyimiz içeride ve dışarıda farklı. Statta anons yapılıyor: ‘Lütfen meşale yakmayın. Bu, Şampiyonlar Ligi maçı. Kulübümüz zarar görür.’ Yani bu demektir ki, Türkiye ligi maçlarında bunları yaparsın. Daum bir pozisyonda dışarı çıktı, birinci yardımcının ikazıyla hakem yıldırım gibi pozisyonun olduğu yere geldi. Çünkü onları da dördüncü hakem uyardı. Bunları mutlak raporlarına yazacaklardır. Bu, bizim sahada gördüklerimiz. Digitürk aynı stattan lig maçlarını seyircinin arasından veriyor. Ama UEFA’ya gelince Aziz Yıldırım’ın gücü yetmiyor. Çünkü el oğlu doğru olanı bastıra bastıra yaptırıyor. Kafanı kaldıramıyorsun. Dün akşam, Prag maçı F.Bahçeliler için korku filmi gibiydi. Ellerini bağlayan mı istersin, sırt sırta dönen mi istersin? Kendine göre seyirci her türlü uğuru yaptı. Bakalım Manchester’da gene bu uğurlar olacak mı? Ama şu bir gerçek; dün gece F.Bahçe korku filmini mutlu sonla bitiren tek takım oldu.
Yazarın Tüm Yazıları