Ankara'da yakalarına yapışırım

Güncelleme Tarihi:

Ankarada yakalarına yapışırım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2004 01:53

Bakana ve genel sekretere kırgınım. Merkeze alınmamı bana izah edecekler. Ankara’ya gittiğimde yakalarına yapışacağım. Hizmet için yüreğimi ortaya koydum. Bunu kimse bir kalemde atamaz. 40 yıllık mazimi yıkmaya kimsenin hakkı yok.

MERKEZE alınan Bolu Valisi Mehmet Ali Türker, veda yemeğinde, merkeze alınmasını içine sindiremediğini belirterek, ‘Ankara’ya gittiğimde yakalarına yapışacağım’ dedi. Türker, son iki gündür sürdürdüğü veda ziyaretlerinde ve uğurlama törenlerinde, görevden alınmasına ateş püskürdü.

Türker, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde kendisi için düzenlenen veda töreninde yaptığı konuşmada, 40 yıllık memuriyet hayatında suiistimalin söz konusu olmadığını belirterek, ‘‘Meslek yaşantımda herhangi bir görev kusuru söz konusu değil. 40 yıllık süre içerisinde görev aşkıyla yaptığım hizmetlerin sayısı belli değil. Emekliliğe 31 ayım var. Bana göre hizmetten kopartılıyorum’ dedi. Türker, kendisiyle ilgili kararın bir mecburiyet nedeniyle alındığını düşündüğünü ifade ederek, ‘Bunun nedenlerini öğrenmeye çalışacağım. Bunun benim doğal hakkım olduğuna inanıyorum" dedi.

KIRGINIM Türker, önceki akşam Termal Otel'deki veda yemeğinde de şunları söyledi: ‘‘Bakana ve Genel Sekretere kırgınım. Bana bunu izah edecekler. Ankara’ya gittiğimde yakalarına yapışacağım. Hizmet için yüreğimi ortaya koydum. Bunu kimse bir kalemde atamaz. Bunun mücadelesini yargıda vereceğim. 40 yıllık mazimi yıkmaya kimsenin hakkı yok."

Ağlatan veda yemeği

4 yıldır görev yaptığı Bolu’dan son kararname ile merkeze alınan Vali Mehmet Ali Türker için önceki akşam Termal Otel’de veda yemeği düzenlendi. Vali Türker’in gidişi ile ilgili olarak duygusal konuşmaların yapıldığı gecede, eşi Aynur Türker gözyaşlarını tutamadı. Sivil toplum kuruluşları, oda ve sanayi kuruluşlarının temsilcileri Vali Türker’e plaket ve hediyeler vererek, yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!